Jag kör en bloggutmaning i maj. Vill du delta? Skriv en kommentar, och blogga om ämnet för dagen. Klickar du på länken, så kommer du till samtliga ämnen att skriva om.

Ska jag vara ärlig är jag förbannat besviken på hela vänstersidan sedan covid19. Att fått känna sig pissad på under hela pandemin medför att jag inte tycker det finns någon solidaritet att hurra för längre. Om solidaritet betyder att vissa ska jobba ihjäl sig medan andra inte, så står jag inte för solidaritet längre.

Om jag valt att bli soldat och offra mitt liv för mitt land, hade det varit ett val. Men nu är vi så många som aldrig valde våra yrken för att vara vid krigsfronten som får jobba oskyddade och utlämnade. Vi inom skolan har blivit matade att vi inte är utsatta, och all forskning som nu visar något helt annat? Det förnekas och förminskas, ingen inom skolan som är i sitt sinnesfullabruk borde rösta på ledande partier i valet 2022. Jag valde inte att offra mitt liv dagen då mitt yrkesval föll på skolan, jag trodde att om något sådant skulle ske var jag lika värd som alla andra. Jag trodde vi skulle få skyddsutrustning eller åtminstone ett ärligt: “Ni kommer utsättas för risk, när ni går till jobbet.” Istället vaggades folk in i en falsk sanning där de ljög och påstod att: “skolpersonal är inte utsatta, barn smittar inte.”

Om ni inom arbetarrörelsen hänger ut rött idag, passa på att skriva: “Lite svinn får man räkna med!“, “Många döda, men vi behöll ekonomin!”

8 kommentarer

 1. Ooooops! Det fick komma ut, och det gjorde det. Gissar att du höll på att spricka där. Håller helt med dig och kan bara upprepa det jag skrivit några gånger – byt jobb eller se åtminstone till att du kommer bort från klass- och lärarrum.
  BP recently posted..Bokmärke och några svar

 2. Förstår inte riktigt varför man skyller detta på politik. Hur många människor har följt restriktioner? Urdåligt av folket skulle jag vilja säga.
  eval8 recently posted..Pizzabullar

   1. I min värld finns det många fler yrkeskårer som löper samma risk… men jag har förstått att det är känsligt.
    Hoppas att det snart är över, så mycket blir som vanligt.
    eval8 recently posted..Pizzabullar

    1. Fast hur många andra yrkesgrupper har de ljugit för sedan start? INGEN! Alla andra har fått veta om riskerna, jobbar du med barn har du fått invaggas i en falsk trygghet helt för att ekonomin inte ska kollapsa. Det har kört på samma sjuka system att vi i Sverige inte är kapabla att ta hand om våra barn själva. Nej fy jag tål inte någon av de så kallade “solidariska” partierna länge.

 3. “arbetarrörelsen” har inte stått på arbetarnas sida på väldigt många år tyvärr. Kände det för längesen. Solidaritet är i deras ögon att alla ska HA lika, men inte BIDRA med lika. För mig är INTE det solidaritet. I mitt fall sitter vårt fack i arbetsgivarens knä, dvs våra politiker.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

%d bloggare gillar detta: