Dark Mode Off / On
[instagram-feed]
Reklam

Med barnen i fokus.

Inlägget är i reklam för Melin & Fagerberg

Ibland har jag känt mig väldigt förskonad, som när människor runt mig hamnat i vårdnadstvist gällande sina barn. Ens barn är ens liv, och att då hamna i gräl kring dem är långt ifrån något som önskas barn. Jag som specialpedagog vet av erfarenhet att det aldrig är lätt för barn när dennes föräldrar beslutar sig för att skiljas eller gå isär. Jag vet det också som medmänniska, vän och granne. Vi har nog alla varit en del av vårdnadstvister och insett att det där var verkligen ingen trevlig sak för de som jag vill kalla det drabbade. Det är många människor som blir ledsna och uppgivna i något sådant.

Oftast så behöver dock inga familjer gå så långt som till vårdnadstvister utan mycket skall i första hand lösas genom kommunen och då samtal. Men om det gå så långt att det krävs en vårdnadstvist är det viktigt att välja en jurist som känns bra för just dig. För när barn befinner sig i mitten av en vårdnadstvist så är det ju viktigt att allt känns bra och att det går bra till med allt. Barnen har ju som man säger rätt till båda sina föräldrar, men ibland är den rättigheten inte så lätt för någon. Inte för barnen, föräldrarna eller andra anhöriga, det är också lätt att se sig själv där och slita i barnet för att du helt enkelt inte vill delge den andra föräldern barnet. Kanske det är så att du haft det största ansvaret, och nu när ni går isär vill plötsligt din partner också ha barnet lika mycket. Jag tror inte att dessa frågor är så lätta och därav är det viktigt att ta hjälp från rätt håll. Våga hitta en jurist som kan sitt jobb och hjälpa er, det är viktigt för hela familjen även om ni splittrat er.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.