Dark Mode Off / On
[instagram-feed]
Reklam

Bli brun utan solen.

Inlägget är i reklam för Blibrunutansol

I höstas gick jag till min läkare då jag upptäckt att jag hade en levfläck på ryggen. Då jag alltid är noga med min hy kändes detta som viktigt att kolla upp. Jag var väldigt orolig för saken, och i mitt huvud gick tankarna runt kring om jag hade fått hudcancer. På vårdcentralen tittade min läkare på min hud, och leverfläcken. Jag berättade då om en till jag fått i handflatan. Hon tittade sedan på mig och säger: ”Är du 36 år och har två leverfläckar på hela kroppen?” först fick jag panik av det där tills hon säger: ”Det här blir jag hur glad över som helst!” hon berättade sedan att det är helt otroligt att vara i min ålder och inte ha fler leverfläckar samt solbränd hy. Min hy är tydligen i toppskick utifrån det faktum att jag inte bränt den. Så är fallet, jag solar aldrig. Det i sin tur medför ju att jag heller aldrig bli solbränd, jag är rädd om min hy och rädslas över att få cancer eller andra åkommor av värmen.

Hur detta går ihop med att jag älskar sommaren undrar du nog? Jo jag älskar solen, men inte att sola mig. Det är två skilda saker. Hur som haver så finns det dessutom andra sätt att bli brun på idag utan solan. Visste du att man med fördel kan använda sig av melanotan för att få en solbränna utan solen? Lite brun vill vi nog alla bli, för kritvit på stranden är ju inte det roligaste om man gillar att bada. Men vill du samtidigt som jag skydda dig mot solen så är detta ett betydligt bättre alternativ så som jag ser det. Melanotan ges som injektion för att stimulera kroppen att producera melationin som gör dig brun. Det är vanligt förekommande för personer som saknar detta och ger således en snabbare väg för dig att få den färg på huden du önskar.

När jag tänker på saken slår det mig hur allt förändrats mot tidigare i vår värld. Förr så fick människor ligga på stranden här i norr för att pressa sig bruna, idag kan människor istället injektera sig för att få den där bruna färgen de önskar sig. Vi går sannerligen mot en ny tid, något nytt som kommer att förändra världen på ett eller annat sätt. Vi gör det lättare för oss att inte behöva pressa oss i solljus för att bli bruna. Vi gör det lättare för oss med många saker som man tidigare tänkte var omöjligt. Det ges vägar åt människor att hitta andra sätt att göra saker på, och nog är det ändå ganska spännande mot den värld vi för 10 år sedan hade? Världen förändras för varje dag och vi får nya saker som kan göra någon glad. Att slippa en sak för att känna glädjen i något annat. Vi kommer absolut att få en helt annan värld, och den går mot både det bättre och det sämre. Så vill du bli brun idag kan du göra detta på något som kändes helt oväntat för bara några år sedan.

6 Comments

  1. Önskar att jag var lika klok som du, men det är jag tyvärr inte. Under sommaren laddar jag batterierna och då hör det till att bli lite lagom solbränt. Det känns fräscht.
    Under vintern däremot använder jag alltid brun utan sol produkter. Vill inte se ut som en blekfis i 6 månader.

  2. ja gud så farligt mamma fick ett vid tinningen o kollade upp man är ju livrädd
    här använder mina tjejer brun utan sol och jag gjorde oxå men det va ju solarium i massor då man va ung
    hoppas din vecka är bra vännen o va skönt det va så bra för dej då blir man lugn

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

%d bloggare gillar detta: