Dark Mode Off / On
[instagram-feed]
Hälsa & motion Sjukdomar

Mystiska blåmärken och en tur till Barkarby.

Från ingenstans dök det i onsdags upp blåmärken på mitt underben. Visade min vän Lisa bilden ovan, och hon tyckte att jag skulle ringa 1177. Men då de inte har någon kamera så tog jag doktor.se appen istället. Läkaren där sa att jag skulle söka tid direkt på morgonen efter för detta.

Sagt som gjort medan jag körde till jobbet ringde jag vårdcentralen som ringde upp mig när jag precis kommit fram till jobbet. Visade sig att jag fick ta bilen hem igen, fick en tid. Läkaren hade ingen aning om vad det var och det togs blodprover.

Till saken hörde att tanken var att jag och Björn efter jobbet den dagen skulle åka till Barkarby. Jag behövde nämligen nya underkläder och det köper jag bara i märkesformat numera, och Björn behövde nya kläder. Så jag frågade helt enkelt min läkare ”Vi hade tänkt åka till Stockholm idag. Men det går inte eller?!” Min läkare som känner till min psykiska ohälsa väl sa direkt. ”Jo jag tycker definitivt att du ska åka dit!” Jag tror hon blev glad över att denna deprimerade människan lämnade Falun en stund för att göra något för välmåendet det är ju sådant där som gör en glad.

Nu kommer någon säkert säga att Barkarby inte är Stockholm. Men ni vet jag bor på landet här räknas det till Stockholm, precis som ni räknar Falun till fjällen! (Glimten i ögat).

Hur som helst jag köpte mina underkläder på Björn Borg, och sedan åt vi god mat. Det var en fantastisk dag!

17 Comments

 1. Vad kul att ni kom iväg och shoppa lite ibland så behöver man bara komma bort från stället man bor och se annat ? vad jobbigt att inte veta vart dom blåmärken kommer ifrån.

 2. Undrar vad som har hänt med ditt ben, fina vännen. Det var så bra att dem tog ett blodprov. Har du fått några svar från provet ännu? Ser verkligen Urban du har trillat eller något vasst har petat omkring på ditt ben! ??

 3. När får du svar på proverna då? Sådär tycker jag man kan se ut efter vissa insektsbett, men det hade ju läkaren tänkt på i sådana fall…

 4. Outlet i Barkarby – klart att det är Stockholm:-) Jag menar Outleten gör ju reklam i tunnelbanan bland annat för sin sprillans nya food court, och då går inte ens t-banan ut till Barkarby – hahaha:-)

  Min man har Björn Borg underkläder som är himla sexiga om jag får säga så;-)

  Ditt ben – hur konstigt som helst. Ingen aning vad det kan vara, men hoppas att proverna som togs ger en fingervisning.

  Gillar din läkare. Hon ”kan dig” som man säger. Bra där:-)

  PS. Du kikade väl in på IKEA också eller;-) DS.

 5. Hoppas att du snart får svar på vad blåmärkena på benet kan vara och att det inte visar sig vara något allvarligt.
  Kul att du hittade det du sökte i Barkarby!
  Trevlig helg.
  Kram

 6. Vad bra att du ringde doktor .se det brukar jag med göra bättre när dom kan se vad det är för problem ? skönt att läkaren tyckte att de va en bra idé att ni skulle åka på er tripp

 7. Vad läskigt det är när saker bara dyker upp. Så snällt av din läkare att säga att du fick åka till Stockholm.
  Ja, jag köper ofta mina underkläder ifrån Lindex, Nwebady eller Hunkimuller. Tycker att dem har bra underkläder.
  Alltid gott att äta ute. Sen mysigt att göra det med någon som man gillar åxå ?.

  Ta hand om dig❣

 8. Men milde tid så många blåmärken!! Hoppas att du får svar på proverna snart, och att det är något som blir bra snart.
  Så skönt att ni kom iväg till Barkarby iallafall! Det kan nog vara bra för måendet att komma iväg och göra något annat än det vanliga vardagliga. Tycker jag iallafall?

 9. Men så skumt med blåmärkena. Fick du något svar på det? Kul att få komma iväg på en liten utflykt. Hur långt är det emellan? Känns som om det är en bit att åka.

 10. Oj, men fick du mer klarhet i det eller måste du invänta svaret? Samt skönt att du tog dit till Stockholm så du kände du fick göra det ni hade tänkt. bra för ens mående och känna att man fick göra det oxå. Hoppas att det ser bättre ut idag

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

%d bloggare gillar detta: