Många gånger i livet har jag funderat på saker människor är villiga att göra för att må bra. Vissa anser ju att det är helt fel, och andra att det är upp till var och en. Någonstans tror jag att det där med att experimentera med sitt utseende kommer att bli mer och mer vanligt ju längre tiden går. Med det menar jag att saker som fettsugning, bröstförstoring eller förminskning, laserbehandlingar eller injektioner tidigare var mer eller mindre kopplat till Hollywoodstjärnor från serier likt Melrose Place eller liknande. Idag är det istället något helt annat. Din bästa vän kan ha gjort något med sitt utseende och ingen reagerar egentligen på den saken.

Jag upplever att fettsugning är något som blir vanligare och vanligare. Kanske för att många idag får en magoperation godkänd och efter det vill bli av med det fett som inte försvann. Det är onekligen något man kan ställa sig frågade till, antingen om man är för eller emot. Jag personligen tänker att valen vi gör med våra kroppar aldrig ska vara påtvingade och vi äger själva rätten att göra vad vi vill mer våra kroppar. Samtidigt kan jag tycka att det är sorgligt när unga människor lägger sig under kniven, för ansiktet förändras ganska länge. Att då tidigt förändra sig själv är sorgligt om du skulle ångra dig. Samtligt så är det ju så att valet är fritt och där är jag även helt på det klara med att vill du och tänkt igenom något länge så ska du absolut göra det som känns bäst för dig. Det är din kropp, och du bestämmer över den.

Det är ju ingen som kan svara på vad som gör var och en av oss tillfreds med oss själva. Vissa blir tillfreds av förändring, andra av att jobba med sitt inre. Oavsett vad ska valet vara ditt och om du vill? Ja då ska det valet självklart falla på dig och ingen annan.

Relaterade etiketter:

4 kommentarer

  1. Jag har alltid tyckt att det är fusk att använda operationer för att bättra på sitt utseende, så länge det inte rör sej om sjukdomar och missbildningar. Skönheten sitter inte på utsidan, och det är inte säkert att de som anses vara vackra är lyckligare än de som sägs ha ett alldagligt utseende, och för den delen vem bestämmer vad som är vad?
    Modet förändras under åren och för 15-20 år sedan ville alla ha jättebröst, idag ska man vara mer platt….så att betala 30-40 tusen för en bröstförstoring är ju en dålig investering om det endast är för att man vill ha stora bröst för modet är så.
    Mina tankar!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

%d bloggare gillar detta: