Dark Mode Off / On
[instagram-feed]
Fem en fredag

Fem en fredag v. 9: Ordspråk.

Du deltar genom att svara på frågorna i din blogg (eller genom en kommentar om du inte har en blogg). Lämna gärna en kommentar här så jag och andra kan hitta in till dig och läsa dina svar. Kom ihåg att länka hit så fler kan ta del av Fem en fredag.

 1. När sa du senast ”borta bra, men hemma bäst?”
 2. När senast upplevde du ”delad glädje är dubbel glädje”?
 3. Vad har ”gömts i snö, och kommer upp i tö”?
 4. När talade du senast om trollen?
 5. Ingen kan allt, men alla kan något – vad kan du?

När sa du senast ”borta bra, men hemma bäst?”
Säger nog det ganska ofta ändå. Är ju en hemmamänniska.

När senast upplevde du ”delad glädje är dubbel glädje”?
När jag delade på ost med Skilla. Ingen är nog så glad som hon, när det bjuds på ost. Och ja, jag är lika.

Vad har ”gömts i snö, och kommer upp i tö”?
Helt klart gamla minnen från förr…

När talade du senast om trollen?
Ja du, det var i veckan. Jag hade pratat om en person som jag sedan såg.

Ingen kan allt, men alla kan något – vad kan du?
Jag kan konsten att städa, och berätta om vad som funkar och inte.

12 Comments

 1. Max älskar också ost! Det, kycklingfiléer (hundgodis) ich DentaDtix är vad han kan leva på! Har man mat med ost på så är det alltid en hund som följer varenda tugga… ? Ha en fin dag!

 2. Att vara duktig på att städa är en talang, den har min dotter men hon har inte ärvt den av mig för jag är världens slarvmaja. Visst ska man dela med sig till sin bästis, det gör jag också!
  Trevlig helg

 3. Hahaha! Alltså inte visste jag att hundar gillar ost:-))))) De kanske de inte gör, men din Skilla är ett undantag:-)
  Gillar ditt annorlunda svar på vad som dyker upp i snön. De flesta svar löd ju ”hundbajs”, vilket jag tyckte var märkligt. För inte har vi i Sverige problem med hundbajs, men det har vi uppenbarligen enligt de flesta som svarat…

  Ja, det där med att städa har du ju berättat om förut… Är inte avis på att du har ”städmani”, men jag vore glad om jag hade tillstymmelsen till den manin. Så – om/när du är klar hos dig, får du gärna fortsätta hos mig;-)

 4. Bra vinkling på vad som kommer upp i tö ? Så många ggr som jag blivit sittande med gamla fotografier som drar igång minnen ganska så länge!
  Trevlig lördag!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

%d bloggare gillar detta: