fbpx
Dark Mode Off / On
Ett dalaliv Skilla vår mellanpudel

Obehaglig konst i Falun.

I veckan tog jag och Skilla en tur ner mot Stadsparken för att möta William. Det blev att vi gick genom skogen och helt plötsligt på håll ser jag hur det sitter någon en bit bort. Första reaktionen var, det är en staty! Men sedan började kroppen få lite panik och tänkte om någon faktiskt satt där! Vi gick fram och visst var det en staty, men helt ärligt?! Vem sätter upp denna obehagliga sak mitt i skogen?! Tänk om man kommit gående ensam på kvällen!

Konst är speciellt, det finns liksom så mycket märkligt man kan hitta. Ett tag hade folk ett sopprojekt där man helt enkelt gjorde konst av sopberg… Ja vad ska man säga, konst är vad man vill att det ska vara.

Hur som helst idag har dagen bestått av städning, lugna aktiviteter och nu är jag hos Björn. Dricker öl och ska titta på Masked singer och även äta heta räkor. Det ska bli galet gott!

18 Comments

 1. Oj ja jag hade blivit jätterädd om jag gick där på natten & fick syn på statyn. Men jag misstar ju också soptunnor för läskiga människor 😅 Många gånger man hoppat till. Håller med om att det finns mycket minst sagt speciell konst!

 2. Tycker att skulpturen är hur läcker som helst! Men absolut inte mitt i skogen. Skulpturen måste vara sprillans ny, då den inte kommer upp på Google än. Placeringen är totalt fel, men självaste konstverket är WOW!

 3. Fy tusan! Rätt glad att jag inte går till fots så ofta där!
  Konst är ofta… konstig, eller så är det jag som inte är tillräckligt intellektuell för att förstå mig på den!

 4. Fy vad läskigt. Jag kan med se saker som är något helt annat när jag kommer fram & ser vad det är.
  Optiker säger att jag inte behöver linser. Men som allt annat med min kropp. Att den är långsam. Så är det säkert så att det tar längre tid för Hjärnan & ögat att bestämma vad det är jag tittar på 😊.

  Oja! Konst är speciellt 😃. Men konst är brett åxå. Mer än vad man tänker konst först.

  Gott att dricka en Öl & äta räckor till Mask Singer.

  Ta hand om dig❣️🤗

 5. Jag hade gjort i byxan om jag sett det. Väldigt ofta förstår jag mig inte på det, men vissa kan vara väldigt bra om man tittar ett tag. Vi har ett par udda här i närheten där jag bor, kanske ska visa dom någon gång.

 6. Oh fy, jag hade ju dött lite smått om jag stött på den statyn mitt i skogen… Undra vad som är meningen med just denna statyn och placeringen utav den.. Hoppas du har en fin helg! Kram

 7. Haha ja det var lite udda, men finns säkert en story kring allt när man vet vilken konstnär man ska söka på, stod det ingenting på? Samt ja man hade nog hajat till så som du gjorde

 8. Hade jag sett den där statyn på kvällen när det är mörkt hade jag nog blivit lite rädd. Igår städades det även här. Skönt nu innan helgen att få det rent hemma. Gott med räkor 🙂

 9. Den där statyn är som du skriver obehaglig. Ja du det verkar som man kan göra konst av vad som helst nu för tiden. Hoppas du hade en bra kväll och heta räkor låter så gott!

 10. Du borde gå och kolla in min mammas och systers utställning Aerpie som är på stadsbiblioteket den här månaden! En samisk utställning om arv (Aerpie betyder arv på sydsamiska). Det är riktigt bra konst! ☺️ Haha!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

%d bloggare gillar detta: