fbpx
Dark Mode Off / On
Fem en fredag

Fem en fredag v. 43: På sistone.

Du deltar genom att svara på frågorna i din blogg (eller genom en kommentar om du inte har en blogg). Lämna gärna en kommentar hos Elisa så jag och andra kan hitta in till dig och läsa dina svar. Kom ihåg att länka hit så fler kan ta del av Fem en fredag.

 1. Vad har du lärt dig på sistone?
 2. På vilket sätt har du nyligen överraskat dig själv?
 3. Vad framöver fyller dig med förväntan?
 4. Vad går du runt och tänker på?
 5. Vad planerade du inte för den här veckan?

Vad har du lärt dig på sistone?
Hur det är att känna av denna ekonomiska kris vi befinner oss i. Allting är så sjukligt dyrt!

På vilket sätt har du nyligen överraskat dig själv?
Hmm, har inte överraskat mig själv någonting alls. Livet tickar liksom mest på.

Vad framöver fyller dig med förväntan?
Att vi går mot julen, inte egentligen själva december och julen utan mest då har man några dagar med lång ledighet.

Vad går du runt och tänker på?
Allt, framtiden och vad jag egentligen ser mig själv.

Vad planerade du inte för den här veckan?
Att känna mig trött och orklös.

20 Comments

 1. Hur många semesterdagar har man att hushålla med när man har semestertjänst i skolan? Har själv alltid haft ferietjänst så varit ledig alla lov.

  1. Tror det är 25 dagar man har semester? Men sedan som vid jullovet tex så blir jag ledig (jobbar 75% och ledig på fredagar) 3 dagar detta år (tex veckan efter jul) då jobbar jag tisdag-onsdag-torsdag. Vecka sedan efter nyår mina vanliga 4 dagar. Men det blir ju liksom några lediga dagar ändå om du förstår hur jag menar 😅.
   Det är “arbetsgivarnas år detta år” men 2023 blir det ganska mycket ledigt för mig. Juldagen samt annandagen är måndag-tisdag. Så jobbar bara ons/torsdag. Veckan efter: nyårsdagen ledig måndagen. Så jobbar tisdag-onsdag-torsdag.
   Man blir alltså ledig röda dagar 😅. Sedan om första maj samt sjätte juni är på en lördag/söndag ska man få ta ut den efter eller få lön har jag förstått det som. Men detta är först året för mig med semestertjänst. Har tidigare bara haft ferie 😊

 2. Som du så är jag också trött och håglös nu. Det blir gärna så när november närmar sig, den gråaste av gråa månader. Inte gör det saken bättre att man får hålla hårt i de slantar man har och om framtiden vet vi inget. Men ha nu en avkopplande helg, kanske får vi se solen glimta fram

 3. Läser i din kommentar att lärare bara har 25 dagars semester. Då är ni en av få yrkesgruppen som fortfarande ”nöjer sig med” så få dagar. Vanligt kontorspersonal har ju 30 dagar, plus klämdagar plus halvdagar inför röd dag. Så jag förstår att du ser fram emot en liten längre julledighet.

 4. jag planerade inte heller att vara snuvig, hostig och hes den här veckan. visst har allt blivit väldigt dyrt. även sådant som inte har någon anledning att ha blivit dyrare. framtiden kan en verkligen filosofera över

 5. Svåra frågor det där. Ja helt klart går vi mot sämre tider. Dom säger att vi inte är nere på 90talets nivå och den överlevde vi.

 6. På sistone har jag lärt mig att inte fly mot jobbiga saker oavsätt vad det än gäller o ta tag i det stället. Tex relationer menar jag först o främst,

 7. I år tycker jag det ska bli en tråkig jul då man inte är ledigt något ”extra”, att vara bara ledig 26/12 känns snålt 😉 Men snart kommer vi tillbaka till arbetstagarens jul och då kan man njuta 😉 Ha en fin helg!

 8. Känner igen det där att man inte planerar att känna sig trött och orkeslös. Tyvärr är det någon man bara få acceptera. Ja vem längtar inte till julen och ledigheten. I jul ska jag nog åka till mamma och hennes man.

 9. Kul att läsa dina svar på frågorna.

  Ja, nu ser jag fram i mot december 🕯✨& julen 🤶🎅🎄.
  Hehe då är vi två 🙌🏼😅. Hade heller inte tänkt att bli trött i veckan. Inte heller har hela veckan full med saker att göra. Men båda sakerna är väl saker som man aldrig kommer ifrån när man jobbar. Antar jag. Så bara gilla läget 🙂.

  Ta hand om dig och va rädd om dig❣️🤗

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

%d bloggare gillar detta: