Dark Mode Off / On
Bloggutmaning

Elens dag, dina tankar om el är?

Jag kör en bloggutmaningi januari. Vill du delta? Klicka in på länken här till vänster, och lämna ditt blogginlägg under Inlinkz. Sedan är det bara att börja blogga om dagens ämnen som du hittar på samma länk. Kom ihåg att länka tillbaka till min blogg, så fler hittar hit och kan delta.

Tycker synd om alla som fått svindyra elräkningar. Det känns verkligen hemskt, visst mina var inte billiga heller men jag kan ju knappast klaga!

7 Comments

  1. Vi fick en elräkning på 6000, sen tillkommer elnätet på typ 1500. Men vi visste att det skulle bli dyrt så har sparat undan för att kunna betala eländet. Det blir så dyrt eftersom vi betalar för både värme och vatten.

  2. Håller helt med dig, tycker jättesynd om dem som har det extra tufft pga elen i år, helt sjukt att det kan vara så här i ett modernt Sverige. Själva är vi förskonade då vi har fast avtal men vi har ändå varit sparsamma och i dec minskade vi förbrukningen med 12% från förra året.
    Att de sen inte kan lyckas få ut det dör stödet i samma takt som fakturorna kommer det är ren idioti – det skulle de verkligen bara löst.

  3. Jag tycker att det är ett allvarligt fel på Sveriges energipolitik och det är vi konsumenter som får betala för det. Kraftbolagen gör miljardvinster fortfarande och statliga Vattenfalls VD har en årslön på drygt 16 miljoner kronor samt pensionsförmåner på nästan 5 miljoner kronor varje år. Övriga europeiska länder har sänkt energiskatten men som enda land valde Sverige att höja den vid årsskiftet. I Europeiska länder ligger momsen på el ungefär på 6% men i Sverige på 25! Det här är så fel som det kan bli och det är skandal att energipolitiken kunnat misskötas så under flera år. Det här gör mig riktigt arg och jag skulle kunna skriva hur mycket som helst om det.
    Att elstödet inte hinner betalas ut i tid är illa men det är tiofalt värre hur illa skött energipolitiken är.

  4. Jag tycker det är sjukt att elen har blivit så dyr. Nu kan jag inte klaga heller för jag har det blilligt jämnfört med många andra. Det är tråkigt och synd 🙂

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

%d bloggare gillar detta: