Dark Mode Off / On
Bloggutmaning

En dag jag gärna glömmer.

Jag kör en bloggutmaning i februari. Vill du delta? Klicka in på länken här till vänster, och lämna ditt blogginlägg under Inlinkz. Sedan är det bara att börja blogga om dagens ämnen som du hittar på samma länk. Kom ihåg att länka tillbaka till min blogg, så fler hittar hit och kan delta.

Det finns ett överflöd med dagar jag gärna glömmer. Men jag hade gärna glömt den dagen då min lärare på lågstadiet sa till min dåvarande bästa vän: ”Du borde inte leka med Madeleine. Hon lär dig bara dåliga saker.” Den där förbannade kärringen som la grunden till min dåliga självkänsla som knäckte mig dagligen från första dagen i årskurs ett tills jag mot slutet i trean rev i och stod upp för mig själv. När hon backade för att jag blev förbannad, och sedan pratade vi inte mera med varandra.

Jag minns att hon dök upp när vår klass i sexan spelade upp en teater med dalasinfoniettan, och hur mina klasskompisar gick dit. Jag tittade fram från ett hörn och mötte hennes blick och vägrade gå dit. Detsamma gällde även när jag såg henne i kyrkan på skolavslutningen i sexan. Människan som lärde mig vad hat är. Hon är över 90 år idag, och jag hatar henne ännu. Om jag sluppit alla tillfällen med henne, så har jag tänkt många gånger. Kanske jag varit en person med mindre dålig självkänsla då. Vem vet?

9 Comments

 1. Men fy vad hemskt!! Vilken lärare, de var de värsta jag hört! Att trycka ner ett barn så, jag förstår att du hatar henne än idag! Hon kan ju som sagt vara en stor anledning till din dåliga självkänsla som du har idag!
  Hoppas du får en fin helg iallafall fina du!
  Kram<3

 2. Sorgligt att höra historier som denna, tänk vad en lärare kan betyda, både positivt och negativt. Hade själv en mattelärare som plågade mig i flera år å skulle också vilja ta mig an honom efter alla år . . .
  Man får tänka som så: det som inte dödar styrker å har man varit med om sådana saker har man förståelse å empati för andra som far illa, å det är viktigt å värdefullt!
  Trevlig helg!

 3. Men fy! Får man som lärare säga en sån sak? Bedrövligt och elakt! Ja jag förstår att din självkänsla gick i botten då. Jävla äckel kärring. Kraaaam

 4. Den kvinnan/läraren har noll existensberättigande och absolut inte i en skola. Tänk att denna kärring har haft så stor inflytande på ditt liv. Åt andra sidan har du klarat dig alldeles utomordentligt trots denna hemska kvinna. Där fick hon om man säger så…

 5. Tänkte kommentera ditt inlägg på Fem en fredag. Har du stängt kommentarsfältet av misstag? Eller var det meningen?
  Sorgligt att läsa om din upplevelse av den hemska läraren. Det är så lätt att tt förstöra en annan människas liv. Det behövs bara några få ord och man har med sig det för resten av livet. Hon borde inte ha fått vara lärare och inte jobbat med barn. Undrar hur många fler personer hon behandlat illa genom åren.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.