Dark Mode Off / On
[instagram-feed]
Specialpedagog

Första gången som arbetslös, a-kassan & nytt jobb.

Sedan den 18 februari har jag varit arbetssökande. Idag skrev jag kontrakt för ett nytt jobb, jag går från specialpedagog till speciallärare på en ny skola och det känns bra.

Varför jag inte är kvar på förra arbetsplatsen vet några, andra inte. Jag kommer låta det vara så, helt enkelt för att jag står över människor som vill ha skvaller. Är ni nyfikna? Fråga så kommer du få ett ärligt svar, men inte här. Jag står upp för mig själv och det är något som stoltheten inom mig kommer att leva vidare med.

Det känns bra med det nya, framtiden blir bra. Mars har verkligen gett mig mycket!

Något jag också fått lära mig efter en månad som arbetssökande är vilket gissel A-kassan är. Snacka om trög verksamhet! Och de verkar inte kunna läsa heller, fick avslag idag på grund av studier som jag skickat in att jag avslutat. Så nu var jag tvungen att överklaga, har rätt till mina pengar det vet jag ju. Men känns inte helt okej att ligga ute med massa pengar från mitt sparkonto för att a-kassan uppenbarligen inte kan läsa. Dessutom att skicka beslut fem i tre en fredag, så man inte ska kunna komma i kontakt med dem förrän på måndagen? Ja det säger väl en hel del om intelligensnivån på dem.

Men nu helg! Och framtidsglädje! Nytt jobb, och nya utmaningar!

26 Comments

 1. Varken A-kassan eller F-kassan är roliga att ha att göra med. Blev onekligen förvånad, trodde du hade ditt drömjobb nu.
  Trevlig helg!

  1. Nej fy! Får hoppas det går snabbt att lösa men tror inte det.

   Kan tänka mig det, för jag hade en bild innan jag började. Blev inte riktigt så som bilden var uppmålad så att säga.

 2. Låter som att det finns en god orsak att du lämnade ditt gamla jobb, men tycker det är bra att hålla det för dig själv, de har inte vi med att göra. Och hej. Grattis till nya jobbet

 3. Åh vad spännande med nytt kapitel i ditt liv. Jag hoppas du kommer trivas där! Ja, A-kassan och alla andra ”kassan” är så tröga och fattar noll. Haft strul med försäkringskassan till och från i flera år. När jag var arbetslös efter studenten fick jag INGA pengar på över tre månader. Hade även problem när jag sökte aktivitetsersättning (tror jag det heter?), trots arbetspsykolog och bra person på fk. Avslag på avslag… även när jag hade läkarutlåtande… Så irriterande!

 4. Stort grattis till nya jobbet! Härligt att höra att det känns bra ???? Känns så skönt att stå på sig och inte ta någon skit. Gällande a-kassan upplever jag att många myndigheter är så tyvärr ???? Mycket som är helt ofungerande.

 5. Så bra att du hittat ett nytt jobb! GRATTIS … och lycka till!
  Väldigt många år sedan jag hade kontakt med A-kassan, men det var lika illa då.
  Önskar dig en trevlig helg!

 6. Jamen tjejen!!! Det var snabbt jobbat! Stort, stort GRATTIS till det nya jobbet. Din kompetens verkar vara eftertraktad och det är jag väldigt glad för. Stort, stort GRATTIS!!!
  Du har helt rätt att inte lägga upp detaljerna på bloggen. Det gör man inte och det leder inte till något heller, snarare tvärtom.
  Är väldigt stolt över dig och att du lyckades ”landa” ett nytt jobb så gott som omgående. Så himla bra gjort!!!
  Hoppas innerligt att du kommer att trivas på den nya skolan!
  Arbetsförmedlingen är som den är. Å det sista den gör är att förmedla arbeten om man säger så…

  PS. Vad är skillnaden mellan en specialpedagog och en speciallärare? DS.

  1. Tack! Ja det är väl som arbetsförmedlingen sa till mig på inskrivningssamtalet ”du blir inte här länge. Räknar med att du är ute om någon månad.” Stämde bra, är ett bristyrke ????.

   Tack fina du, blir verkligen så glad över din kommentar.

 7. Skön att du fått nytt jobb. Har själv aldrig haft med a-kassan att göra och vad jag har hört så är jag glad för det. Folk som vill ha skvaller är personer man inte vill ha i sin närhet. De suger energin från en. Men än en gång grattis till det nya jobbet och hoppas du kommer trivas där.

 8. Är så glad för din skull! Och hoppas verkligen det blir bättre nu och att du trivs så mycket mer på nya skolan!

  Har bara hört historier om gissel med a-kassan vilket jag är glad för. Skönt att du efter detta inte behöver ha med dem att göra – så snart du får dina pengar! Hoppas det inte tar alltför lång tid.

  Hoppas du verkligen får ha en fin helg nu. ????

  1. Tack! Ja det hoppas jag med. Ja du, blev en månad med dem men lär ju se till att få mina pengar bara. Sen hoppas jag på att aldrig mer behöva ha med a-kassan att göra. Detsamma fina du!

 9. Tråkigt när a- kassa blir dåligt när de ska förekomma som något bra.

  Tycker absolut att du inte behöver förklara dej för någon. Du vet ju vad som händer i ditt liv, inte andra ????

 10. Okej. Men vad kul att du redan har ett nytt jobb. Går snabbt i svängarna ????Grattis till nya jobbet ????????????????.
  Allt behöver man inte berätta offentligt. Det är upp till var & en att berätta saker eller inte på sin blogg. Å kan va så att man behöver va redo & landa i det själv innan man berättar saker åxå ❤️.

  Så drygt med A-kassa ????. Hoppas att det löser sig för dig ????❤️ Myndigheter alltså ????

  Ta hand om dig och va rädd om dig❣️????

  1. Ja det är skönt om inte annat. Nej man behöver inte berätta allt. Mycket är sådant andra inte har med att göra.

   Ja skitdrygt speciellt när jag gjort precis vad jag ska, och de uppenbarligen inte kan läsa.

 11. Stort grattis till nya jobbet 🙂
  Man ska trivas på jobbet ❤️

  Vad är skillnaden på specialpedagog och speciallärare ? 🙂

  1. Tack! Oftast går yrkena in i varandra. Specialpedagog är inte legitimerade men det är speciallärare. Speciallärare jobbar mer riktat mot eleverna, medan specialpedagog är mer på organisationsnivå. Men oftast så är jobbet en blandning av båda.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.