Dark Mode Off / On
Lizzla vår mellanpudel Skilla vår mellanpudel

Lizzla 22 veckor & 15 veckor utan Skilla.

Så har ytterligare en vecka passerat. Idag är det alltså 15 veckor sedan du somnade in Skilla. Hur kan tiden ticka på så snabbt. Jag ser sin nu 22 veckor gamla lillasyster Lizzla och tänker dagligen vilket radarparet ni skulle varit.

Det är på ett sätt skönt att ni två systrar är så olika. Skilla var en tjej som ville att det skulle hända saker hela tiden. Det skulle spåras, det skulle vaktas. Men så skulle hon också berätta för alla vem som bestämde. Jag saknar din humor Skilla, du kunde verkligen vara riktigt rolig med din krokodil där du smällde med käkarna i luften för att bli klappad som ett exempel.

Lillasyster Lizzla är mer av chill slaget. Hon tar livet med en klackspark, lyssnar på inkallning och verkar föredra när andra bestämmer vad hon ska göra. Hon vill lära sig och tycker om att gå bredvid på skogspromenader. Hon sniffar men verkar inte tycka spår är speciellt intressant. Lizzla gillar godis och leksaker, och att ej förglömma mat!

Likheterna mellan er båda är starkt psyke utan rädsla för höga ljud, eller att gå på nya underlag. Morgontrötta, och att få vara med där det händer.

Annars två olika individer, det är bra. Det hade nog annars varit lätt att tro att du Lizzla var din saknade storasyster. Jag älskar er båda! En här på jorden, du lilla Lizzla, och en i himlen du lilla Skilla.

14 Comments

 1. Det är så intressant det där att se hur djur också har sina personligheter och gillar olika saker. Det ser jag till och med hos våra ödlor. De är totalt olika. Den ena är dominant och vill bestämma och den andra är lite mer försiktig. Båda älskar dock mat.

 2. Även om det är samma ras och det finns blodsband så är varje hund en egen individ och har sin egen personlighet, lite som syskon.

 3. Ja alla är ju en egen individ. Träffade ju aldrig Skilla, men Lizzla är ju så lugn, trots sin unga ålder. Så fin alltså

 4. Mysigt att de är lika men ändå olika, du och Skilla hade ett speciellt band tror jag och att lilla syster finns där nu måste kännas skönt, inget som kan ersätta men som lindrar och ger kärlek och blir en ny annan kärlek er emellan. Roligt att de ändå är så olika på ett sätt

 5. Jag beklagar verkligen sorgen❤️❤️ Det är så oerhört fruktansvärt att förlora sin familjemedlem. Vi förlorade vår älskade Kiara i Oktober och det går inte en dag utan saknad. Sedan dess har Minoh kommit hit och det är samma här, så olika i beteende. Brukar också reflektera över det. Fint att se att du har Lizzla hos dig❤️

 6. Vad tiden har gått fort. Hur är det med dig och familjen? Skilla hade varit stolt över sin fina lillasyster. Dem är verkligen jättefina båda två. Så roligt hur syskon skiljer sig åt med personligheterna! ❤

 7. Tänk om du hade fått ha dem tillsammans och de fick leva ihop när skilla levde. Det är bra med olika personligheter, min hund är väldigt vaktig av sej och vill skydda mig. Det är båda positivt och negativt. Men försöker få bort de beteendet oxå och viktigt att träna sina hundar. Det är ju som sagt inte bara att köpa en hund ????

 8. Intressant & kul att läsa vad som är skillnaden & likelser mellan Skilla & Lizzla ????. Skönt att båda är morgon trötta ☺️.
  Blir tydligt att hundar med har personligheter. Å det är kul att upptäcka & se.
  Ta hand om dig och va rädd om dig❣️????

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

%d bloggare gillar detta: