Dark Mode Off / On
Gynekologi IBS & Magproblem Sjukdomar

Magsmärtor, akuten & felplacerade organ.

I söndags vaknade jag med magvärk på höger sida. Det bara fortsatte så till sist kontaktade jag vården som ansåg att det var dags att åka till akuten. Så det gjorde jag.

Väl där så tröck läkaren mig på magen så jag skrek som en stucken gris… Inte speciellt roligt, och sedan fick jag gå till gyn. Där gjordes ett ultraljud men min livmoder såg bra ut och även mina äggledare. Det fanns inte cystor och äggstockarna såg fina ut så något gynekologiskt var det inte. Fick åka hem, men skulle komma tillbaka om det blev värre.

Det blev värre, igår morse fick jag åka in igen och hade så ont att jag knappt kunde röra mig. Det blev väl ungefär samma där, med skillnaden att jag fick medicin för illamående och citodon.

Eftersom jag är extremt allergisk mot innehållet i IPREN så får jag ofta höra av läkare att det är synd eftersom det är bästa. Och jag vet det, men vad kan jag göra mer än leva med saken.

Hur som helst så berättade läkaren igår att eftersom jag hade samma smärta 2016, så hade de tagit fram mina röntgenbilder från då. Dels så är min blindtarm svår att hitta, de ser den alltså inte och vet inte var i magen den ligger… Det andra är att min tarm (tror det var tjocktarmen) är felplacerad i magen. Den ligger mot min livmoder och det skulle kunna vara så att vid mens så utsöndrar tydligen livmodern alltid vätska. Den vätskan skulle kunna fräta på tarmen som i sin tur blir retad och jag får magsmärtor.

Fick inrådan att stanna hemma tills värken blir bättre (annars åka in igen) äta citodon och vila. Ska på röntgen för att kolla efter njursten, är väl mest för att utesluta men det känns inte alls som detta är kopplat till mina njurar.

Jag kan min kropp bra, njurarna har jag haft problem med två gånger och vet därmed hur det känns. Första gången när de såg att det fanns en mindre avvikelse på mina njurar i samband med att jag hade sorkfeber 2001, andra gången var när jag 2004 väntade William och livmodern växte på mina urinledare så att jag fick vidgat njurbäcken… Så jag vet hur det känns i njurarna, det är en smärta jag lätt kan identifiera. Detta kommer från någon annan plats i kroppen, men blir så less.

Det stora problemet är också att vården ser risker i att göra en bukoperation på mig. Jag hade dubbelsidig ljumskbrock när jag var riktigt liten, tror jag var ett eller två år ungefär. Två operationer som gjordes efter varandra. Eftersom det då var två bukoperationer så vill man ogärna operera mig en tredje gång i magen. Förstår dem, och egentligen är jag livrädd för operation. Men nu när jag har så ont vill jag inget hellre än att smärtan ska bort.

Avskyr att ha ont i magen, och ibland funderar jag helt ärligt kring varför jag fått så vek kropp?

9 Comments

 1. Så hemskt det låter, både med smärtan och att de inte riktigt vet vad som gör ont. Hade ingen aning om att livmodern utsöndrar vätska. Hoppas iallafall att du mår lite bättre idag.

  1. Ja fy är inte kul alls.
   Visste inte heller det men läkaren sa att det tydligen är så med alla organ i kroppen att det utsöndras vätska från varandra. Och vid mens gör tydligen livmodern det.

 2. Inte roligt alls! Då du hade ont på högra sidan magen kan det ju vara så att det är din blindtarm som är inflammerad eller håller på att brista. Det kan den ju göra även utan att läkarna ”ser den”.
  Håller tummarna att du blir av med smärtorna och att läkarna hittar orsaken.

  PS. Här är det precis tvärtom. Alla inom vården förespråkar Alvedon och dissar Ipren. Personligen håller jag med dina läkare som förespråkar Ipren. Men jag är ju inte allergisk, så… DS.

 3. Usch på smärta. Tur det inte va något med Gun men surt att slippa vänta och sen åka hem igen, men bra de kollar upp allt. ????

 4. Usch så jobbigt det låter och att ha så pass ont är inte rimligt. Hoppas att de får rätsida på det och att du snart känner dig bättre.
  Krya på!

 5. Otur du har. Hoppas magvärken ger med sig och att du snart kan gå tillbaka till ditt jobb. Konstigt att de inte sagt till dig hur tjocktarmen ligger. Däremot förstår jag att en bukoperation är något de inte gör om det absolut inte behövs göra. Du får vila och krya på dig ❤️

 6. Fy tusan vilka bekymmer du har haft med din mage ????. Då ska inte jag klaga på mina besvär som jag får i magen i mellan åt. Ska tänka på dig nästa gång jag tycker synd om mig & magen krånglar ????.

  Hoppas att dem får ordning på din mage ????????❤️. Magen är så central. Så den påverkar ju hela en själv.

  Ta hand om dig och va rädd om dig vännen❣️????

 7. Stackaren, lider verkligen med dig då detta låter fruktansvärt. Stackaren. Hoppas verkligen dem kan hitta ett sätt att hjälpa dig! ????♥️

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

%d bloggare gillar detta: