Jag har tänkt mycket på det där sedan Skilla dog. Vad som ät viktigt, vad i livet ska man egentligen lägga sin fokus på. Varför ska livets få dagar ätas upp av krav som många gånger dränker en.

Är det verkligen så rätt att bli utsatt för saker som skadar ens insida bara för att man valt att befinna sig i ett sammanhang? Ibland har man ju inte ens valt det själv.

I torsdags berättade jag för pastorn om hur jag blivit utsatt av min lågstadielärare. Hur hon hatade mig och inte gjorde någon hemlighet i att jag var den värsta människan i världen. Jag sa till pastorn att, det är nog därifrån det kommer. Känslan av att det är något fel på mig, att ingen tycker om mig, att jag orsaker världens elände och att jag är farlig. Hon la grunden till min dåliga självkänsla, och hon krossade mig bit för bit under tre års tid.

Jag sökte på henne för ett tag sedan, hittade henne inte på Google. Kanske har hon lämnat jorden nu då. Men vad vet jag? Det enda jag vet är att hon lärde mig hata. Både hata henne, och framförallt hata mig själv. Inget annat lärde hon mig, tre års terror som präglat resten av mitt liv. Tre år som fått mig att ifrågasätta allt jag gör, varje dag från då till nu.

Vad som är viktigt, på riktigt. Vad som är viktigt för mig är att William är lycklig i Linköping och på sin utbildning. Att Lizzla mår bra, att de jag älskar och tycker om är friska. Att jag får leva ett liv där bra är bra nog.

Det är vad som för mig är viktigt på riktigt!

Relaterade etiketter:

8 kommentarer

  1. Så sjukt att någon kan fördärva någon på ett sådant elakt sätt, Tyvär finns det folk som vill göra det mot de som är de fina personerna. Oftast beror det på avundsjuka el att det är missnöjda med sitt eget liv, men det ger inte rätten att göra elaka saker mot någon annan för att de ska hävda sej själva,
    du ska veta att du är en fin människa och bra som du är med ett gott hjärta ????

  2. Når man setter seg ned for å tenke over livet og hva man har gjort med sitt liv, er det kanskje mye man skulle ha ugjort. Men mye har gitt gode minner også. Man må velge hvilken vei man vil gå.

  3. Vad sjukt att en vuxen människa kan trycka ned ett barn så. Hon måste ha mått fruktansvärt dåligt själv. Vilken utbildning går William?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma sedan 2004. Bor med min mellanpudeltik Lizzla född (230225), hon kom till min efter att hennes älskade och saknade storasyster Skilla (190919) dog framför mina ögon i en bilolycka den 15 april 2023..Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, och speciallärare i språk, läs- och skrivutveckling med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

Upptäck mer från Orsakulla mamma vid 20 - Dalaliv, finporslin & pudelliv!

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa