Så började skolan på riktigt! Nu känns det kul att läsa, menar det har varit mindre roande att läsa pedagogiskt arbete 1 men nu den språkande verkar skit kul, att liksom läsa inriktning och något man tycker är intressant. Började med hälsa på varandra och sånt flum typ. Sen delades vi in i studiegrupper, jag och Lisa hamnade i samma vilket kändes as bra. Sen gick och och Lisa ner på stan så fixade jag med tröjan. Efter de drog jag hem och städade. Så lyssnade jag på föreläsning. JÄTTE intressant, om barns språkutveckling. Vet ni till exempel att för 100 år sen så betydde Tjejen/tjej HORA . JAG blev faktiskt chockad, det kändes helt plötsligt fel att säga tjej liksom. Fattar ni att ett ord som haft sån negativ klang faktiskt blivit ett ord vi kallas oss själva för? HOROR? De känns hemskt, ännu värre kändes det när han faktiskt poängterade att ungdommar idag kallar varandra Bitch som ett bra ord och något positivt. Visst de vet man ju men när man tänker på vad ordet betyder? De är fan sjukt. Lika att Hora inte alla är något ord som är speciellt laddat idag och om typ några år tror språkforskare att de ordet kommer vara typ helt okej att säga utan laddning alls. Jag tycker det är sorgligt och HEMSKT.

I alla fall så hämtade jag William på dagis och sen kom Linn hit, vi gick till Donken och åt lite och sen drog vi till maxi. William fick vara på barnpassning som han tjatat om men sen stack han i väg och bråkade. Skit tråkigt trodde liksom att han skulle sköta sig. Sen slog han mig och en massa. Vi pratade om det sen nu innan han somnade och han sa förlåt. Det är liksom bäst att prata på kvällen.

Annars har dagen varit lugnt. Förutom att min näsa är som en vandrande fontän.

– Puss –

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

%d bloggare gillar detta: