Dagens göra.

Nu ska jag ta och gå och bädda sängen, sen blir det att hoppa in i duschen och sedan sminka mig. Sminkar mig varje dag i stort sätt. Känner mig naken utan smink. Fattar inte folk som säger att när man blir förälder så har man inte tid att sminka sig, unna sig saker eller känna sig som sig själv? Vet flera som säger så, ÅH första tiden kunde man inte duscha eller nått. Inte vet jag, men ända gången jag hade problem med att duscha var på BB (låg där 1 dygn) , jag var ensam men ville inte lämna sonen i en plastbalja utanför duschen. Hade såna modersinstinkter att jag absolut inte ville låta honom ligga där ensam på BB med massa labila morsor jag aldrig träffat. Bad om hjälp då, för att få duscha nån minut. Gillade inte att gå runt som en vampyr som just ätit sin middag. Svaret jag fick av sköterskan var, HUR ska du klara av att vara mamma om du inte ens kan duscha med honom med… Jag minns att jag sa att jag vill inte lämna honom ensam. Hon tittade på mig med kritiskt granskande ögon, visste exakt vad hon tänkte. Ord behövdes aldrig förklaras mer där. Jag var en för henne ung, ensamstående tjej och nybliven mamma som nog borde tänkt igenom beslutet mer INNAN jag skaffade barn. Att skaffa barn ensamstående är aldrig fint, det spelar egentligen ingen roll om du är 15 eller 50 när du gör det, ensamstående kvinnor SKA inte ha barn. Man ska leva i ett förhållande, och gör mannen slut ska du helst ha gjort abort för ditt eget bästa. Tyvärr ser samhället ut så, vi är liksom tvåsamhet. Sen finns det underbara människor som ser igenom detta, men vissa lever kvar på 1800-talet och ser det som en skam att flickor/kvinnor blir oplanerat gravida.

I alla fall fick efter ett tag duscha. Det jag också uppmärksammade då var hur dom utan problem tog alla andra mammor små plastbaljor med sig för att mamman skulle kunna sova. Mig kunde dom inte hjälpa 1-2 minuter så jag fick slippa vara blodig vampyr i några sekunder. Det är som alltid skillnad mellan folk och folk.

I alla fall sminkade jag mig på BB, jag ville vara fin. Jag ville inte gå runt och se ut som jag skitit ut en vattenmelon och jag ville inte gå bredbent med blommig sjukhusrock som jag skulle fått en ek uppstoppad i röven. Jag skickade syrran och mamma att hämta med sig kläder till mig och gick i vanliga kläder. JAG ville inte se ut som hej kom och hjälp mig. Hemma med sonen duschade jag varje dag och sminkade mig, hade fina kläder osv. Aldrig har jag haft problem med att ha FINT omkring mig och jag har så gott som hela tiden varit ensam. Visst finns sonens pappa där, men det är fortfarande jag som sköter mitt hem, sköter hämtning och lämning på förskolan, det är jag som tog alla vaken nätter och sjukdommar och så vidare. Så jag förstår inte riktigt varför sambo-mammor klagar på att dom inte hinner med sig själva? Vad gör dom mer en jag gör?

Nä nu ska jag ta och duscha. Så här ser mitt badrum ut.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer! Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: