Dark Mode Off / On
[instagram-feed]
Högkänslighet

Tvångstankar.

När jag ser ner på såna här ställen slås jag alltid av tanken på vad som skulle hända om jag fick för mig att klättra över stängslet och helt enkelt gå så långt ut på kanten man bara kan. Hur långt skulle det gå innan man ramlade typ.

De låter helt galet jag vet, ändå slås jag ofta av såna där tankar. När jag körde raggarbilen i helgen åkte jag över en rejält liten bro, trodde seriöst att bilen skulle slå i kanterna vid räcket. Jag tänkte då, vad händer om jag skulle slinta med ratten. Vi skulle falla några 100 meter rakt ner i vattnet. Jag får nästan som illamående tankar över hur lätt det skulle vara att falla. Märker ni hur rädd jag är för höjder kanske? Bara tanken gör mig livrädd ändå nästan dör jag av känslan att prova förbjudna saker. BARA för det skrämmer mig så enormt.

6 Comments

  1. 2010-05-11 @ 13:35:34

    Precis så är jag med. När jag kör bil så brukar jag få en känsla av att vilja köra ner för broar, eller hur det skulle vara om jag körde igenom ett skyddsräcke osv.. Skitskum känsla men jag skulle aldrig göra det. Men det känns som en liten tvångstanke och är ganska obehagligt.

  2. 2010-05-04 @ 19:39:03

    Hej och tack! Var länge sedan jag kommenterade här också så det är väl på tiden. Hoppas du hittade något att äta. Tror det är pizzornas dag idag för jag åt det och även 2 kollegor. Gott är det om det inte blir för ofta, tyvärr har det blivit lite väl ofta för min del så nu är det inte lika gott längre :/
    Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma sedan 2004. Bor med min mellanpudeltik Lizzla född (230225), hon kom till min efter att hennes älskade och saknade storasyster Skilla (190919) dog framför mina ögon i en bilolycka den 15 april 2023..Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, och speciallärare i språk, läs- och skrivutveckling med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

Upptäck mer från Orsakulla mamma vid 20 - Dalaliv, finporslin & pudelliv!

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa