Dark Mode Off / On
[instagram-feed]
Småbarnåren

Kväll.

Måste säga att det är kul när ens barn får nya kompisar. Barn blir liksom väldigt nära vänner väldigt fort. Dom satt därinne på Williams rum och spelade på datorn så fnissade dom och höll på hörde väldigt ”roliga” ord för dom också. Bajskorv osv, om dom i spelet alltså. Haha, så skrattade som dom fan efteråt *S* . Hehe, jag tänkte på det där från Emil, när Astrid Lindgren säger: ”När två små gossar av samma skrot och korn möts första gången så tänds där liksom ett ljus i deras ögon” , jag såg idag vad hon menade. Sen efter han gått hem och vi ätit middag så ringde det på dörren igen, då stod han här och frågade om dom inte kunde leka imorgon också. Så visst fick dom de sa jag, så lämnade jag dom i hallen så stod dom där och skrattade och fnissade så hörde jag honom fråga William, måste du sova nu? Annars kan du väl komma upp till mig. William sprang till mig och frågade och jag sa efter lite tjat att det får du men kom hem till klockan 19.00 , klockan var 18.20 då. Tänkte att de räckte när klockan ändå var så sent. Så sprang dom upp, sen när William kom tillbaka sa han. JAG fick ju vara där så kort stund! VI hann ju bara in och börja leka så fick jag gå hem igen. Blir fler gånger älskade vännen, jag lovar dig! Du har många år på dig att leka.

Älskade fina du, vad jag älskar dig William!

33 Comments

  1. Malle – Kul att hitta dig. Hur är det med dig nuförtiden? 🙂 , ska lägga till dig på bloglovin så jag har dig där 🙂

   1. Jadu det är väl lite upp & ner. Nyss fått göra en omtenta, så känner mig lite osäker på framtiden.. Men det löser sig nog!
    Läste att du försöker gå ner i vikt, gör jag också 🙂 Fast jag äter som vanligt, men tränar typ dubbelt så mkt. -1,2 kg första veckan 🙂
    Hur är det själv?
    Känns det bra med W’s skola till hösten?

    1. Malle – Låter inte så roligt med omtenta. Sånt får en verkligen nere 🙁 .
     Ja vill ner lite, hehe är väl badsäsongen som tar ut sin rätt kanske haha. Det är helt okej, mycket skola men annars tycker jag det är helt okej. Det känns jätte bra med skolan. Jag tror det kommer bli bra. Valde en friskola åt honom, dom går där sen från f-9 så jag tror det är bra. Man lär känna personalen osv. Men visst det är ju lite konstigt, KÄNNS så stort med skola 😀 . Hur känner du då?

     1. Jo, verkligen.. Men har du skola även nu under sommaren?
      Okej, det låter ju bra! Är det någon speciell inriktning på skolan då också?
      Vi valde den lite mindre skolan, där Tindras pappa bor. Där är det uppdelat, så första skolan är f-2 sen går de 3-9 på en annan skola. Känns jättebra faktiskt, har gjort praktik där med så jag känner ju lärarna lite mer 🙂 Och redan på inskolningen verka det som T fick en bästa kompis 🙂 Så det blir nog bra!

     2. Malle – Jag pluggar sommarkurser, kände att jag ville ha lite ”ledigt”. Hehe. Även om man aldrig är ledig men jag vill ha lite sommar med William 🙂 .
      Dom har kristen värdegrund, fast det är typ att dom utgår ifrån att man ska vara mot andra som man vill bli behandlad själv, att alla alltid ska ha någon att leka med och dom har noll tolerans mot mobbing, sen har dom mycket musik minst 3 gånger dagligen och många tema arbeten. Jag tror det blir skit bra. Är inte kristen så själv men jag tror på att det är bra att barn får lära sig att man inte kan vara elak mot andra och sånt. Tyvärr är det ju rätt mycket sånt i skolorna nu. Sen dom har 20 barn i varje klass med 2 pedagoger och 2 stycken från fritids som är där och hjälper dom. TROR på de barnen får många vuxna runt sig.
      KUL att hon redan hittade sig en kompis 🙂

  1. Sarah – Var jätte kul, roligt för honom med lite vänner här. Bara bott äldre eller studenter i huset innan. NU är vi 6 barnfamiljer här 😀 . Skit kul 🙂 .

 1. Svar; Jo det är nog så. Det är 90 hp, resten 120 hp. Nej, det ser mörkt ut på arbetsfronten just nu. Men jag har ju å andra sidan en termin kvar att läsa. Det kanske hinner förändras. 🙂 Ja, antingen det eller läsa lite till. Jag skulle kunna tänka mig att läsa in SO eller NO för att få en bredare behörighet. Men men, jag får se vad som händer. Nu läggs allt fokus på ex-jobbet!

  1. Sv – MAN får hoppas de. Är ju smart att fortsätta när man ändå är igång. Jag tänkte sen när jag gör ex-jobbet h11 att jag nog ska ta någon kurs under våren efter också. Kanske att läsa något med svenska som andra språk eller så. Tydligen finns det bara 2 behöriga lärare för de i hela den här stan, så de borde ju finnas jobb hehe.

 2. Okej, är det något du kommer ha nytta av som förskollärare eller bara annat för att ha något att göra?
  Jag jobbar ju under sommaren, men inte så mycket så vi hinner få mycket ledig tid ändå 🙂 Bra på så sätt, men sämre för ekonomin.
  Aha, det låter ju som en riktigt bra skola! Säkert bra med så många pedagoger också 🙂 I Tindras kommer de va 13 barn om jag minns rätt, med 1 pedagog bara.

  1. Malle – Va skönt 🙂 . Bra med små klasser. Annars är det rätt stora i den här stan. Brukar ligga på runt 25 barn med en pedagog tycker de är för mycket faktiskt. Läser en kurs bara för nöjes skull om wikipedias trovärdighet, sen 1 kurs med barn och ungdomsdeckare, sen läser jag 1 kurs om astrid lindgrens författarskap också 🙂

   1. Jo, verkligen! 🙂 Ah, den kan behövas då vi ska åka 46 mil på söndag! (Hörde från pappan att hon redan va less på att åka bil då de åkt till och från Skara i veckan.)

    Mm, tror de är ungefär så stora här i stan med faktiskt. Tror även det kan va mkt därför som barnen här i regel är mer stökiga. Så jag är glad att vi valde skolan utanför stan 🙂
    Okej, lät ju som intressanta och roliga kurser! 🙂

    1. Malle – Är så tråkigt att barnen ska behöva lida för att ekonomin inte finns 🙁 . Borde vara så att man istället satsade på barnen istället för att förstöra för dom.
     Ja dom är rätt kul. 2 på mitt universitet och 1 på linne universitetet. Vart ska ni åka? Alltså tänker dom där 45 milen? 🙂

     1. Ja, verkligen.. Finns väl vettigare saker att skära ner på..
      Okej, är de båda i samma stad eller?
      Vi ska till Östersund. Lovade Tindra förra året att vi skulle åka dit, så hon får se tigrar, lejon osv.. 🙂

     2. Malle – Va kul 😀 . Förstår att hon längtar då ^^, . Har varit i östersund 1 gång, fast bara för stanna och äta lite mat på vägen upp till Arvidsjaur, åkte dit mellandagarna/nyårsdagen 2000-2001 med en kompis.
      Nej det är på olika ställen Mitt uni – hör till Östersund, Sundsvall och nått mer? Sen linne är för skövde tror jag haha 😉 .

 3. haha… det där stämmer såååå bra! Och det är superkul när barnen får vänner…
  Felicia har en nära vän, och det är samma sak där. ^^
  Tack för titten…. roligt att hitta din blogg igen. Den andra va borta när jag kollade sist… 😛 Va visserligen inte så längesen men… hihi…
  Hoppas allt är bra med er!
  Kram

  1. Johanna – Jag har bytt ja 🙂 . Skaffade en egen domän och började skriva istället kändes bättre. Skönt med eget att kunna göra vad man vill med. Jätte kul att hitta dig med. Ska ta och lägga till dig på bloglovin.
   De är jätte kul hur dom liksom bara ser någon och vips är dom kompisar 😀 .
   Är brara bra här med dig er? Kram!

 4. Hej hej,
  Fann din blogg via mammabloggar.se, alltid roligt att finna nya bloggar!

  Önskar dig en trevlig sommar.
  Soliga hälsningar från Västkusten

 5. Nej jag vann det på en-krona.se eller ja, mamma gjorde… haha
  Ja det måste ju vara härligt… sj håller jag mej nog till blogg.se
  Brukar bli väldigt dött där inne så en egen domän skulle inte kännas att det va nån idé… 😛
  Ja här är allt bara bra… va en liten småpärs med Den yngsta i jan/feb då vi hamnade på sjukan. så går och är lite orolig emellan när jag ser ett blåmärke på henne… Men det verkar gå bra iaf… hehe…
  Ok… sj kör jag på men Lchf, en värre variant av GI och det har funkat bra hittills, förutom nu när jag gått upp lite, men jag tror att mensen är påväg… så hoppas det är därför… 😉
  Lägger till dej åxå! ^^
  Kram

  1. Johanna – Aha, jag tyckte det är rätt skönt med egen domän. Fixa och dona lite men är ju inte prisvärt om man inte använder det flitigt iofs. Vad hade hon för sjukdom lilla tjejen? Går också upp vid mens. Hört en hel den bra om LCHF många som jag känner som provar, verkar funka också vilket är jätte bra. 😀 , hur mycket vill du gå ner? Kram

 6. Japp 🙂 Okej, ja jag var där förra sommaren, på Yran. Åkte själv, men träffade kompisar där som tur var 🙂 Lite bökig stad att köra i, många enkelriktade gator.
  Ah okej, så då läser du allt på distans? Över nätet eller?

  1. Malle – Va kul 🙂 . Ja läser på distans sommarkurserna, har läst 1 kurs i Umeå under våren också fast resten här på högskolan Dalarna. Tycker de är kul att prova lite olika få se lite och sånt 🙂 . Vart läser du?

   1. Okej 🙂 Jag skulle nog aldrig klara det, skulle inte hitta motivationen till att göra något 😛
    Jag läser på umu 🙂

    1. Malle – Aha 😀 . Jag tycker man får rätt mycket motivation bara genom att läsa på distans pressen känns större på något vis. Hehe. 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

%d bloggare gillar detta: