Så nu är sprutorna klara för idag. Ska dit nästa vecka igen. I Januari är jag klar där sen. Efter 3,5 år, känns bra läkaren frågade vad jag tyckt om det varit värt det och sånt. DET har det, helt klart. Visst 3,5 år är lång tid men så skönt att slippa alla besvär jag hade innan. Rekommenderar folk som är allergiska och har astma att faktiskt ta och gå på stabilisering för att slippa skiten.

Gick till maxi och skaffade mig ett ICA betalkort, tänkt det ett bra tag. Så kan man sätta in matpengar där varje månad och handla mat för den summan. Handlar ändå uteslutande på ica så slipper man liksom att ta upp två kort jämt då är samma kort i när man självscannar osv.

Ringde blodmottagningen och fick tid den 13onde. Som jag längtar tänkte ringa brossan och få med honom dit också så han får lämna blod någon gång, han är inskriven men kunde inte ge för han hade en infektion sist.

SOM vanligt gör jag reklam för att bli blodgivare, jag tycker dock precis som vid donation att det ska vara alla människors individuella val. Jag skulle aldrig döma folk som inte vill ge blod precis som jag förväntar mig att inte bli dömd för att jag inte vill donera. Jag kan tänka mig att donera ägg om till exempel någon i familjen inte kan få barn, eller ge min ena njure om någon i familjen skulle bli sjuk. Men tanken på att dela mina organ med främlingar är för mig totalt främmande. Jag kan rent av säga att få saker skrämmer mig så mycket som att någon ska skära i mig och ta ut delar av min kropp när jag är död. Jag vill inte bli obducerad ens, visst man är död men jag vill inte ha folk som skär och sliter i min kropp. FÖR mig är det ett stort steg att ens kunna tänka mig ge en njure till en släkting. Jag har rejält förbi för knivar, tar folk upp en kniv ryser jag i hela kroppen och känner en smärta i magen och mår rejält illa jag svettas och brukar få SNÄLLA lägg undan den där.

Har många gånger läst folks dikter om själviska människor som inte donerar och hur elak man är i forum. Jag kanske är självisk, men jag står för det i alla fall. Om andra inte kan ta det skiter jag fullständigt i. Jag vet att det är jävligt provocerande att säga NEJ till donation. Jag vet det, det är i Sverige närmast tabubelagt att säga nej till sånt. Men skulle jag anmäla mig dit skulle jag likt Fru Nilsson i Madicken gå runt och må dåligt och känna mig lika ängslig som hon. Jag vill inte vara så, EGO hemsk och förbannat elak i människors ögon. MEN, jag ger blod min bidragande del för andra människors överlevnad och för mig känns den lika värdig som folk som ställt sig i donationsregistret. Om andra värderar det annorlunda är det deras sak. Jag skulle aldrig döma någon för att dom inte ger blod, men jag vet att JAG och vi andra som inte vill donera ses som förbannade egon och dom mest själviska varelserna på jorden.

16 kommentarer

  1. Mia Schough – Kan berätta lite i korta drag, jag är absolut ingen expert men gått på stabilisering som det heter nu i 3 år. Jag går för min allergi mot, hundar, björk (och liknade pollen) samt gräs. Då dessa är värst för mig. Man får välja 3 stycken ämnen att helt enkelt vaccinera sig emot det är som ett vaccin alltså. Men det tar tid, man utsätter kroppen för små doser av ämnet i 3,5 år och under tiden får man gå till läkaren var 6:e vecka, här måste man sitta ½ h efter man tagit sprutorna för att dom ska ha koll så man inte får en allergisk reaktion.
   Det går som jag förstått det att få hjälp mot all form av allergi, till exempel ägg, nötter, pälsdjur, pollen, geting osv. Tycker absolut din man om han är intresserad ska prova. Det är en krävande behandling som patient då den tar tid, men jag kan säga att jag är JÄTTE nöjd att jag tagit den. Jag har inte kunna vistats i samma rum som hundar förut, nu kan jag KLAPPA dom. Sitta på gräsmattor har gett mig stora utslag som kliat nu kan jag sitta på gräset och till och med stoppa huvudet mot det UTAN reaktion.

   Man kontaktar vårdcentralen, säger att man vill ha remiss till Allergi-mottagning för att genomgå en stabilisering mot allergi, sen får man kallelse dit. Hoppas du blev lite klokare av det jag skrev nu? Har du fler frågor kan jag svara på dom också. Men är ingen expert som sagt, är bara patient 🙂

 1. Tack så jättemycket för bra svar!! Det krävs undersökning detta. Han är JÄTTEallergisk mot nötter, ägg och skaldjur… Vore härligt om han kunde bli av med det ju! Skönt också att höra att det verkligen har funkat för dig – och om man tänker positivt så är ju inte tre år så mycket jämfört med resten av livet 🙂

  1. Mia – Ja kolla upp det!Jag rekommenderar verkligen stabilisering för människor med allergi. Det är jätte bra, känslan att att slippa den där begränsningen är helt underbar 😀 .

 2. Tycker precis som du att det är helt upp till var och en, om man vi donera eller ej. Själv sitter jag med världens dilemma för jag donerar gärna mina egna organ men inte barnen, men samtidigt så vill jag ju ha organ till dom om det skulle behövas ……. så hur ställer man sig då????? Knivig fråga det där :P.

  Min sambo är också och får stabilisering och han började i vintras men redan den här sommaren så märktes det stor skillnad :O).

  Ha en bra dag :D.
  Kramar
  Helen recently posted..3 okt- Rör inte min kana D

  1. Helen – Ja det där är verkligen en knivig fråga. Jag brukar själv fundera över det, jag tänker att jag låter William (min son) själv göra valet. Kanske om (vilket man hoppas aldrig sker) det skulle hända något kanske han själv vet vad han vill. Det är verkligen en jätte svår fråga.

   Va kul att stabiliseringen funkar för din sambo med 😀 . Är han också nöjd?

   Kramar!

 3. Visst hade du funderat förut på att donera ägg mer allmänt? Eller minns jag fel?
  Har funderat rätt mycket på det där med blod.. men först har jag haft dåligt järnvärde iaf när jag var yngre och under graviditeten (inte kollat efter). Sen har jag fobi för nålar! Kanske skulle stå ut ändå med tanke på vad det går till, men inte vågat kolla upp något än.
  malle recently posted..Fett-allergi

  1. Malle – Skulle kunna donera ägg till en släkting kanske att jag skulle kunna ge till någon mer men just den andra formen av donation tycker jag är läskig. Ge hjärta osv. Du kan kolla upp det, första besökte hos blodcentralen tar dom blodvärde och annat så då kan man se om man får ge eller inte. Du kan ju prova, ta ett samtal med dom. Det tar cirka 5 minuter att ge och det är inte alls så läskigt som det låter 🙂

    1. Malle – Hehe, ja de är ju lite annat att ge blod för då tömmer dom en, men är ju inte direkt en nål heller är mer som en (liknar sån där termometer grej man har i köttet) dom har in i armen vid blodgivning

     1. Uh, det lät ju ännu läskigare! :S Och jag minns bara en gång då jag vart “tömd” på blod.. jag var väl 15-16, tog runt 20 rör med olika prover… reste mig upp och svimmade nästan.
      malle recently posted..Fett-allergi

     2. Malle – Ofta när dom tar så där i rör spänner man sig på annat sätt sen lutar dom en inte bakåt heller. På blodcentralen så får man lägga ner sig och då när man lämnar blod blir det inte alls samma sak. Fast första gången kan kroppen reagera med att man får lite lågt blodtyck, det är vanligt så man får lite svimmnings känslor men efter 1 gång försvinner det då kroppen vänjer sig.

 4. Hejsan!
  Jag går också på allergi-hyposens, började dock förra hösten och det är den bästa vändningen i hela mitt liv när jag slipper nästan all allergi. Kunde inte vara bättre, så jag håller med dig! 🙂
  Elin recently posted..Måndag igen

  1. Elin – Ja visst är det bra, kände precis som du att jag blev bättre på en gång. Visst är det tidkrävande men helt klart värt varje minut 😀 . Vad är du allergisk emot och behandlas för? 🙂

 5. Intressant att läsa om hur man kan ta liknande vaccin för att bli av mer allergier!

  Sen undrar jag varför du är emot att man Svarar i din gästbok istället för i sin egen, när du lämnat en kommentar i sin? Jag bara undrade eftersom att det numera är jättevanligt att man svarar i varandras, eftersom det kan vara jobbigt att gå tillbaka till alla dem man har kommenterat hos… Bara nyfiken alltså 🙂
  Mariel recently posted..Det stavas T – R – Ö – T och T…

  1. Mariel – Ja det är jätte bra 😀 . Känns så skönt att man kan få bli frisk någon gång.
   Jag tycker mest det är för det annars blir som man diskutera i blogginlägget att det inte utgår från innehållet då känns det bättre att skriva där i gästboken så blir det mer diskussion om allmänt ämne. Sen använder jag wordpress så när jag svarar på en kommentar dyker den ändå upp i min blogg, så då tycker jag det är rätt skönt att kunna använda gästboken om det blir mer som en “vänner diskussion” vilket det lätt kan bli då passar gästboken bättre 🙂 .

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

%d bloggare gillar detta: