Precis varit eller ja det slutade för 1,5 h sen på föräldramöte något som upptog min tid. Ännu ett nytt steg, visst jag gick på föräldramöte i förskolan men aldrig gått i skolans värld. Jag och Björn var där ihop kanske skall tilläggas. De vi gjorde var att först lyssna lite om betyg och annat, skriftliga omdömen och skolans mål och tankar. Sen fick vi höra lite om vänföreningen och klassföräldrar lottades ut, eftersom det är en F-9 skola kommer alla föräldrar att ett år få i uppgift att vara klassförälder vilket betyder att man får baka till temafesten (Williams skola arbetar med teman varje termin, denna termin är det “Jag har en dröm” som är temat) på temafesten är det ett avslut och dom firar det med som jag förstått det som en hel fest för alla på skolan. Sen får man också som uppgift att göra något roligt med klassen till exempel gå till bowlinghallen och sånt. Jag blev inte vald i år tänkte att det nog är lättast när dom är små så hoppas man får vara som nästa år kanske?

I alla fall så fick vi se filmer, kolla på bilder dom arbetar med. I jag har en dröm så arbetar barnen nu med Carl Von Linne och vem han var, vad han gjort. Sen sjunger dom mycket sånger och i ettan börjar dom med engelska något som barnen själva vill. JAG tycker det är skit bra, redan nu sjunger William engelska versioner av musik och kan säga saker sen håller han också på med teckenspråk något dom också jobbar med på hans skola. SEN musiken som sagt, i ettan får dom börja spela trummor, keyboard och såna saker. Nu i F-klass är det sång och rytmik dom jobbar med, former och geometri. Jag är så glad att jag just valde Friskolan Mosaik här i Falun till min son, det är helt klart en skola jag är NÖJD med. Bra pedagoger och pedagogik jag tror på.

I alla fall sen så som nu till vintern kommer alla barn åka skridskor, längdskidor samt slalom. Det kändes bra att veta att någon kommer lära William slalom då jag endast åkt slalom 3 gånger varav 2 vid 13 års ålder och resterande 1 när jag gick på IV och det var ingen som lärde mig. Jag hatade bokstavligt talat friluftsdagar för jag var den ända som inte åkte men nu kommer alltså min son få lära sig det känns så bra. Så ska köpa lite skidor till honom, både längd och slalom, han har dock redan skidskor så det behövs inte.

William och jag hittade ett fint höstlöv på vägen hem från skolan idag.

4 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

%d bloggare gillar detta: