Usch igår det var hemsk. Jag måste ha ätit något jag inte reflekterat över att det var laktos. Magen eller ja tarmarna var i uppror hela dagen. Jag hade magknip och fick sen världens förstoppning. Jag har visserligen inte gått på toaletten ordentligt sen den 24 september, men för mig är det normalt att skita 1 gång i veckan men nu var det alltså två jävla veckor som låg i min baouta mage vilket visserligen kan vara förklaringen till mitt illamående. Hur som helst innan jag visste ordet av fick jag ÄNTLIGEN skita, jag trodde sen det skulle vara lugnt åt helvete heller. Jag fick världens akut mage så när vi kom hem så satt jag på toa i 5-10 minuter och jag kan lova er magsjuka är fan inget i jämförelse för när man fått i sig laktos och dessutom inte skitit på två veckor. HERRE min jesus säger jag. Att inte toaletten gick mitt i tu var ett under. Det värsta vara ju att vi skulle på föräldramöte så jag satt där och liksom och bara “HETSA HETSA” för jag vill bli klar någon gång. Sonens farfar som tog han om sonen igår kom och precis då var det som magen sa stopp, fick spreja toalettsprej därinne för stanken var så man ville spy bara av den.

Hur som helst fick jag lov att diskutera ämnet med Björn, stackars Björn han måste ha den mest okvinnliga typen som mamma till sitt barn. Sen när han insåg att jag inte skitit på 2 veckor så började han att jag MÅSTE börja äta fibrer och sånt. Ja jag borde förstås det. Menar jag skiter ändå ur mig minst 2 kilo skit när jag väl sätter mig på toaletten men vad fan ska man göra?! Jag får kanske köpa laktosfri fil igen och loppfrön samt slänga i klickar av plommonpure sånt där man ger små bebisar. Men alltså HUR kul är det att behöva ha hjälpmedel för att skita? De roliga är att jag alltid varit så här, förut brukade folk tro att jag ljög tills dom insåg att jag var seriös. Värst var ändå efter Williams förlossning från det han föddes tills han var 6-7 månader hade jag bara skitit 20 gånger… Jag menar det kan väl ändå inte vara normalt?

När jag tog upp det med läkaren sa hon ja men de är helt normalt. ÄR de helt normalt? Kanske? Men jag trycker dom flesta man pratar med skiter varje dag men så kanske det inte är?

OKEJ det här är ett äckligt, okvinnligt blogginlägg men jag undrar. Är det normalt att skita som jag gör med runt 2 veckors uppehåll mellan eller vad är normalt liksom?

6 kommentarer

 1. Såvitt jag vet och har hört så är varje dag det normala.. Läste någonstans att en normalfrisk människa skiter varje morgon.. alltså 1 gång/dag.
  malle recently posted..Senil

 2. Varför skulle det vara okvinnligt att prata om skit bara för att man är kvinna?? =/
  Mannen,Kvinnan och Barnen har lika stor RÄTT att prata om SKIT!! =)
  nja de är nog inte så normalt, jag hade liknade problem förut men de blev bra efter första förlossningen =) kram
  Linda – En Vimsig Mamma recently posted..Bloppis!

  1. Linda – Hehe är mest lite skämtsamt skrivet 😉 . Jag är rätt skämtsam av mig och gillar att driva med tjejer som inte bajsar osv 😉

 3. Jag går varje eller varannan dag beroendevis på vad jag ätit. T ex har jag ätit pizza eller annan fet köpemat så kan de bli 2 ggr/dag!
  Har svårt att tänka mej att det det verkligen kan va normalt me en gång i veckan för borde inte du känna dej helt dej helt uppblåst i magen?!?
  Har du provat för skojs skull att väga dej innan o efter? 😛
  ~MoonLight Malo~ recently posted..Nu har min lille sjukling piggnat till för

  1. Moonlight malo – Själv blir jag tvärt om fet mat är helt fel för min mage tror jag :S . Hehe har vägt mig brukar vara 1-2 kg som försvinner vara gång jag går på toaletten, magen blir baouta stor och ser gravid ut 🙁

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

%d bloggare gillar detta: