Questions & Answers

Dag 22 – Det här upprör mig

OJ det är massor. Jag är rätt ofta upprörd och skulle nog påstå att jag ofta är jävligt irriterad (menskossa?) . Dessa saker gör mig upprörd:

Stress, yeses vad arg och upprörd jag kan vara när jag är stressad.
Puckade lärare, tro mig få saker kan göra mig så upprörd som lärare som är totalt opedagogiska och ointresserade av vad som ska läras ut, lärare som bara sitter och himlar med ögonen för att dom är så sjukt trötta på sitt jobb. Såna saker får mig att gå upp i atomer.
Politik, kan bli rejält förbannad om jag sitter i diskussion med vissa människor om politik, kan känna mig som jag genomgått ett maratonlopp efter en sån debatt för folk kan ibland vara så jävla idiotiska. Då tror ni att det handlar om att jag ska ha rätt? NEJ NEJ, folk får tycka vad dom vill, men det som gör mig galen i såna debatter är att folk försöker få en att tycka som DOM vilket kommer till nästa punkt.
JAG upprörs rejält när folk ska försöka tala om för mig vad jag tycker, vill och känner. Jag hatar verkligen när man till exempel säger: Nej jag vill inte resa utomlands det är inte mitt intresse, så kommer någon idiot och säger “MEN det är klart du vill resa utomlands?! Det vill ju alla”. Så säger man själv, “NEJ men seriöst jag vill inte de” , men den där dryga människa fortsätter och ska tala om för en vad fan man vill ungefär vilket verkligen gör mig galet jävla arg!
Värst är dock när folk säger att “DU måste träffa en karl, du kan väl inte leva ensam resten av livet?” eller “DU, måste träffa någon. Varför är du singel? DU förstår väl att du saknar någon” . FÖR det första, OM jag säger att jag inte behöver någon så behöver jag förmodligen inte någon?! VARFÖR fortsätta älta den saken varje gång man ses, eller pratar. Varför inte bara släppa taget och inse att jag kanske inte alls behöver en karl i lika stor utsträckning som du? Varför inte bara inse att jag klarar mig jävla bra utan en resa till Thailand och varför för guds skull MÅSTE du försöka övertyga mig om att din politik och vad du brinner för är rätt och mitt är fel bara för att DU tycker så?

Jag respekterar folks åsikter och hur dom vill leva sina liv. Röstar dom på SD eller alliansen, rödgröna är det deras val. RÖSTAR jag på något annat är det mitt val och jag kommer inte ändra min åsikt bara för att “du” anser att din är bättre än min så för i helvete sluta försök tala om för mig vad jag ska tycka tänka och känna.

SÅ nu fick ni veta vad som upprör mig!

8 Comments

 1. Ja sånt kan vara riktigt irriterande, folk som försöker ändra på hur man tänker & tycker, det har folk ingen rätt till. Alla får vi väl för bövelen tycka & tänka hur vi vill!

 2. Jag känner samma som du, hatar när folk inte fattar att jag känner som JAG gör. Andra känner & tycker som de gör kanske pga uppväxt eller livsstil, det förstår jag. jag förstår att andra inte känner som jag & blir intresserad av varför då 🙂

  1. KalsongMorsan – JA men visst är det irriterande, alla har väl rätt att tycka och känna som dom vill. Blir så störd när folk “men så tycker du inte alls” man bara ÖH jo?!

 3. Oj, vilken upplevelse, förstår att du sa upp lägenheten.

  Är det okej om jag postar den historien i bloggen under kategorier “berättelse” eller vill du helst inte det? Du får vara anonym likaväl som du får länka till din blogg i slutet av inlägget.

  Trevlig kväll!

  1. Spökbloggen – Sanna upplev – Självklart får du publishera och länka till min blogg 🙂 , Det är bara en av dom många saker jag upplevt 🙂 .

   1. sv: Tack vad snällt, om du vill så får du jättegärna skicka in fler historier om du har lust med det. Jag älskar att läsa vad andra har varit med om och så är det ju kul för besökarna också 🙂

    Nu ska jag inte “terra” dig nå mer med några svar, såg nu texten om att du inte gillar då man svarar i bloggen men visste inte riktigt hur annars jag skulle fråga 🙂 Men tack iaf för att du delade med dig utav din historia, den kommer visas i bloggen på tisdag 🙂 (bara för att få bloggen flytande med inlägg)

    Trevlig fortsatt kväll!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

%d bloggare gillar detta: