Har legat med illamående och magvärk i natt så jag ringde VCT och bytte tid, har verkligen ingen lust att gå dit och behöva springa på toaletten om det så måste vara.

Jag vet inte om min laktosöverkänslighet blivit värre eller vad fan det är men vissa dagar är det verkligen PEST om man säger så. Som nu jag är helt rejält trött. Sedan jag åt järntabletter sist har min mage varit värre en vanligt. Låg och grubblade nämligen. Dels så är jag lös i magen HELA tiden. Jag överdriver inte nu, det är kanske inte världens mest trevliga samtalsämne och förbannat okvinnligt med för den delen, men jag mår lite dåligt över det här. Det är alltså som vatten, efter jag varit på toaletten får jag som kramper det är som att tarmarna eller nått snurrar runt i magen och på grund av det här drar jag mig för att gå på toaletten för det där med “det blir bättre när man har skitigt” har gått över till “det blir värre om du skitit”. Alltså är jag i en ond cirkel. Jag har läst på och det verkar vara stress. Nu har jag redan fått en diagnos för lite mer en ett år sen att jag var både utbränd och stressad, hjärtat överarbetat och lungorna med. MEN jag tycker att jag tagit ner tempot mer kan jag inte göra. Jag står inte ut med det här heller, och förnedra mig själv med att gå till doktorn och kanske bli tvungen till en rektoskopi TRO mig det gör jag inte! Då går jag hellre runt och har ont, min röv är enkelriktad och där kommer fan ingen in MED något.

Kanske ska skriva om något trevligare? William är hos sin faster och farbror som är i Falun för stunden (dom bor just nu hos Björns mamma) jag ska duscha och har dammsugit, bör sätta mig och börja skriva lite så lär väl ska göra de också.

10 kommentarer

 1. Fy farao va jobbigt. När magen krånglar så fungerar man ju inte alls som man ska. =/ Kan förstå att du drar dej för att uppsöka läkare över problemet. Inget man vill göra i första taget..

 2. Sv: Tack. Ja men när man har småbarn så hinner man inte mer än att städa innan det är stökigt igen. Joline älskar att dra fram saker men lägger gärna inte tillbaka.
  Och idag fick hon en liten skål med chips smulor som hon satt och åt i sin fåtölj när hon såg på film. När jag kommer in lite senare ligger allt på min långhåriga matta. 😀
  Så det är bara att dra fram dammsugaren.

 3. Vet inte om jag förstod rätt, har du slutat ta järntabletter nu? För de kan ju göra magen lös iaf..
  Annars för mycket fibrer kanske? Pröva byta pasta/ris/bröd till vanligt vitt.

  Sen fundera jag lite på utbrändheten och det… Undrar hur mycket du dragit ner? för just nu pluggar du väl 150% + jobb lite då och då? Det låter som rätt mycket tycker jag.. Men om det var ännu mer tidigare så borde du ju förstås känna skillnad 🙂

  1. Malle – Ja jag slutade med dom för 2 månader sen, men sen jag använde dom i 14 dagar (tiden som behövs efter att man lämnat blod) så blev magen helt i uppror.
   Jag äter inte så mycket fibrer. Magen blir ännu värre av sånt för mig. Äter mest vitt, så vet inte alls riktigt :/.

   Hehe kanske? Jag hade värre tempo förut, jobbade 4 dagar i veckan och sen pluggade massor 🙂

   1. Ja, magen kan ju även ta stryk av stressen…
    Att ligga på över 150 % sysselsättning är nog ingen höjdare…
    Jag pluggar nu 100 % och jobbar ca 40 % (ibland lite mer). Det tycker jag är alldeles lagom, mer skulle jag aldrig orka! 😛
    Det är såklart individuellt, finns säkert de som inte pallar något mer än 100 % med. Sen beror det ju helt på hur höga krav man ställer på sig själv också…
    Men Mitt råd är iaf att du kanske borde dra ner på plugget en liiiten aning 🙂

     1. Jag förstår dig absolut! Men om du tänker såhär då: vad är glädjen i att bli klar snabbt om du genom det går in i väggen och inte kan jobba på x antal år?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

%d bloggare gillar detta: