fbpx
Dark Mode Off / On
Lärarprogrammet

Gävle

Drog till Gävle idag igen. Sista dagen för matematik från början kursen. Kändes helt okej, hade opponering så blev lite att ändra men det hade jag väntat mig. Det är ju lite grejen med opponering att man just så få kritik och även respons på sin text.

Jag och Sandra drog på stan, jag impuls tog hål i öronen. Alltid velat ha fler en fyra, tycker det är så snyggt med hela öronen med hål. Så jag gled in på en hårsalong frågade om dom kunde ta just nu och de kunde dom. DET gjorde inte ens ont, det är någon ny form dom börjat med, där man man liksom bara trycker igenom smycket inte den där pang grejsen som var förr utan det är liksom en grej som bara går rakt igenom. Blev så fint så! Är as nöjd. Tog bussen hem och när jag kom hem stupade jag på soffan och sov i två timmar, hörde hur någon knackade så kom William och Björn hem och bara SOVER du?! Jag bara öh ja? Klockan var 19.00 hehe.

Var förbi Bokus i Gävle, hittade boken “Siv sover vilse” som jag velat ha ett tag. Boken blev väl godkänd av William.

Alltså jag vaknade i natt runt två med världen jävla magknip legat med magvärk hela natten, har inte ätit laktos så måste vara något annat. Var äpplen i maten Björn gjorde och i och med att jag är allergisk mot björk och äpplen och björkar kommer från samma familj så kan det varit de som är problemet. Det kan också varit löken. Jag är tyvärr känsligt mot allt.

I alla fall kollade på mamma byter bo och sen en unge i minuten. Åh vad jag önskar att jag får föda barn igen. Jag skulle lätt kunna föda 100 ungar bara jag slipper vara gravid. Gravid är inget för mig, visst mysigt med sparkar och sånt. Men eftersom jag låg inne på BB och dessutom måste ta sprutor under hela graviditeten skräms jag av sånt. Det gör verkligen SKIT ont att ta fragmin, och som när jag pratat med barnmorskor så märks det att det inte direkt är något de rekommenderar att en tjej som haft blodpropp skaffar så många barn, det är ju risker. Minns ju som läkaren sa när jag pratade med henne på en av mina BB vändor “det är okej för dig att få kanske tre barn, men mer en så skulle jag inte vilja rekommendera. Det är en risk för mig”. Jag förstår hur de tänker, har läst på förstått hur farligt det egentligen är för mig och bebisen att bli gravid. Även om jag får fragmin i förebyggande syfte så finns ju riskerna ändå. Som till exempel hade jag “tur” som låg inne, dom kunde minska min dos fragmin till 3 mindre doser dagligen. Hade jag haft min fulla dos när jag kommit in och något gått snett tex att det skulle slutat med kejsarsnitt hade det funnits en risk att läkarna inte kunnat stoppa blödningen, eftersom att fragmin är blodförtunnande. Jag tog ju EDA med William, förstod inte då vilken risk det var. Det vet jag nu. Eftersom Eda förtjockar blodet och fragmin förtunnar kan det bli en blödning i mellan kotorna eller nått sånt. Står det i min journal, när den BM jag hade tog ur EDA nålen 40 minuter efter förlossningen som man normalt ska, och hon kom in till mig i duschen ganska rädd och stressad förstod jag inte allvaret. Det har jag förstått efteråt. Hon hade inte hunnit läsa min journal och fått veta att narkosen skrivit att jag fick lov att ha EDA nålen i fyra timmar, men när den drogs ur förtidigt fanns risken att jag skulle bli förlamad under ett helt dygn kanske mer. Som tur var blev det inte så, men så här efteråt förstår jag riskerna för mig att få fler barn. Det känns så tråkigt, jag vill ju ha fler men jag är rädd också. Inte för smärtan, den tar jag gärna. Men riskerna jag kan utsätta mig själv för eller barnet. Kanske är det de att jag hela tiden blir mer och mer mogen som får mig att tänka på sånt? Innan har jag inte gjort det, nu blir jag mer medveten om risker och det kanske hänger ihop med min dödsångest?

O7.OO i Falun

Före

Andra örat

Poff

Andra örat

Klart!

Påse

Siv sover vilse

12 Comments

  1. Alltså med pistol så skjuts den ju in snabbt, det här gick liksom inte lika PANG kläm som när man tar med pistol utan denna liksom mer tröcks igenom som när man gör med kanyl.

   1. Okej 🙂 Låter mycket bättre ju! Tog själv med kanyl just för att “pistolskotten” bara gör mina hål infekterade.
    Men då kan man ju våga låta T ta med sån där också 🙂

    1. Malle – ja gör de 😀 . Skit bra ^^,.

     Kanyl funkar inte för mig. Alla saker jag tagit med kanyl har blivit infekterade… Jag tror att jag inte tål titan, alla ska ju tåla de men det kliar något för jävligt och varar tills jag byter smycke till silver tex. Så jag tror det beror på de.

     1. Okej, va konstigt… För mig blir det infekterat med pistol, förmodligen pga att det blir sådant hårt tryck och så många blodkärl sprängs av det.
      Men den där nya grejen lät ju som smidigare än kanyl också 🙂 Gör de lika ont som kanyl? eller är de mer som pistolskottet?

     2. Malle – Hört att de brukar bli det. Den här kändes knappt, jag är seriös då. En spruta gör ondare, det var typ som någon nöp till bara.

 1. Det är så orättvist att det nästan alltid ska vara ngt galet för dom som verkligen vill ha barn. Antingen att dom inte kan få, eller som för dig, att det innebär risker. Fy! =/

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

%d bloggare gillar detta: