Dark Mode Off / On
Tv-serier, film & musik

Förhäxad-boken beställd.

Kunde inte hindra mig själv, om jag är omogen och det är dags för mig att växa upp är det så. Men jag älskar verkligen charmed/förhäxad och allt som har med övernaturliga saker att göra. Eftersom denna serie är fortsättning på tv-serien som dom så bittert la ner så kommer jag nu kunna njuta av att läsa den om och om igen. Fördelen med tidningar är ju att man inte behöver tröttna liksom. Läste ett smakprov på den i helgen och har gått och funderat på fortsättningen. Grafisk-roman heter det, brossan läser mycket sånt. Egentligen är inte serier från början till för barn/ungdomar utan faktiskt för vuxna, dock vet inte så många om detta. Lika så med disney som också var enbart baserat för vuxna från början också. Det som dock blivit är att vuxna anser att tecknade och övernaturliga saker är för barn, när det egentligen kan användas för båda. Detta vet jag då jag läst om detta på högskolan/universitet. Det är också därför dolda budskap eller små citat förekommer i tecknade filmer, som att Ursula i den lilla sjöjungfrun kallar Ariel för ”Den lilla slynan” och att dom två snubbarna i Lilo och Stitch är homosexuella och eller trans-personer, ”Dela våningssäng med enögd stolle”, han bär kvinnokläder, visst det är att dra saker på sin spets och få alla homosexuella eller trans-personer att framstå på ett visst sett men faktum är att dessa faktiskt symboliserar detta. Barn reagerar inte, men de gör vi vuxna.

Så nu är boken beställd och jag längtar efter att få förkovra mig i något annat en studentlitteratur för en stund.

5 Comments

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

%d bloggare gillar detta: