Dark Mode Off / On
Tweenieåldern

Trött.

Orkade inte blogga igår, var helt slut. Det är så mycket intryck nu de första dagarna och jag misshögakrav vill ju gärna lägga ner allt för att det ska bli bra.
Efter VFUn igår drog vi till Borlänge och barnenshus och köpte födelsedagspresenter till William, sedan blev det hemfärd. Jag kom hem, tänkte blogga men var alldeles för trött så jag stupade i säng 21.30 *haha*. Ja ni fattar jag är trött!

Idag så har jag jobbat första riktigt långa dagen 16.20 tog jag bussen mot Williams skola, kom fram klockan 17.00 och då låg William med baröverkropp på ett bord och fick massage av tjejerna i hans klass (fritidstid) dom lekte hotell så jag frågade om dom inte kunde ge mig massage också. Dom blev så glada så jag fick nackmassage *S*. Lekmamman det är jag det *s*. I alla fall drog jag och William till maxi, köpte lite tacoingredienser och gick hem och lagade i ordning. William han leka ett par minuter men grannen, sen blev det saga och godnatt här hemma. Eller saga, bok snarare vi läser Mimmi-böckerna, just nu Mimmi och kalla handen. För mig är det otroligt mysigt och viktigt med att läsa en stund, det stimulerar talet samt ökar ordförrådet hos barn. Jag har alltid läst för William, men som den lärare jag snart är beror det ju självklart på det. Läser ni för era barn?

I alla fall så fick William sin första läsläxa igår. Han var så glad och nöjd för det, satt och läste. De kör med ett system för A-C-böcker, där C-böckerna är svårast och A är lättast. Ingen hade fått C så läraren i Williams klass läser i den men William är i B-boken, han är så duktig. Läser så bra, man märker verkligen hur kul han tycker att det är. Idag när jag pratade med hans ena lärare sa dom att de inte var ett dugg oroliga för att William skulle klara målen för han ligger långt före och i matten så håller han på med uppgifter resten av klassen inte ens börjat med ännu. Sånt gör mig glad och varm i hjärtat, ändå är det som jag alltid sagt inte det viktigaste att William får bäst betyg utan att han trivs i skolan. Sådana saker är och förblir den viktigaste saken för mig, betyg är enbart ett plus i kanten för min del.

Jag trivs så bra på min VFU, det känns perfekt. Skolan är så bra och lärarlaget helt underbara, fast jag endast varit där i tre dagar känns det liksom bra. Jag trivs och jag vill bli klar och börja jobba. Jag ser verkligen framemot det.

Nä nu ska jag ringa min mamma och se på lite tv snart.

4 Comments

  1. Va roligt! 🙂 Tindra är också i mittemellan-boken, men den känns lite väl lätt för henne :S Så hoppas hon snart får byta. Första gången hon läste läxan, igår, flöt det på direkt.
    T är inte så mkt för att bli läst för längre. Hon läser hellre själv 😛 Eller ser på tv.. Då det ofta är ont om tid, ca 1 timmes vakentid när vi kommer hem, så får hon välja. Dock läser hon själv läsläxan högt för nån av oss varje kväll 🙂

    1. malle – Verkligen roligt, 🙂 . Jag tycker det är mysigt att läsa en stund för William, det är liksom våran stund bara för oss. Min mamma läste för mig när jag var 10, jag läste även böcker själv då men tyckte om att hon också läste för mig. Det var liksom så mysigt att höra hennes röst när hon läste. Jag gillar högläsning fortfarande, kopplar av väldigt mycket av det 🙂

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

%d bloggare gillar detta: