Dark Mode Off / On
Lärarprogrammet

Min sista VFU-dag någonsin avklarad.

Det var vemodigt, att säga hej då och veta att nu kommer jag inte gå dit och vara student längre. Jag kanske får jobba där senare men jag är ju inte längre studenten utan nu är jag så pass färdig att jag faktiskt kan ses som färdig ”fröken” inte en låtsasfröken längre. Det är en speciell känsla, att vara klar och aldrig mer vara studenten.
Jag och Sandra till sällskap ner på stan och gick förbi maestro och tog en varsin pizza.

På vägen hem efter att jag sagt hej då till Sandra, lät jag vinden smeka mitt hår och kände solens strålar skina över mitt ansikte och jag kände en känsla av befrielse. En känsla av att nu är det nära nu är jag snart färdig. Likt en fågelunge som ska kasta sig ut från sitt bo så kände jag närhetens vingar. Det är vår och värme, det är snart klart och jag kommer snart vara nyexaminerad. Det känns speciellt, jag kan nästan förstå hur folk som ska ta studenten känner sig. Jag tog ju aldrig någon student själv, men jag har en känsla inombords. Efter sex och ett halvt års studier är jag nästa färdig. I mitt yrke kommer jag aldrig bli fullärd, jag kommer alltid behöva uppgradera mig och all kunskap behöver förnyas, i mitt yrke kommer jag alltid ha hand om de bästa som finns i livet. Jag är inte stark nog för att arbeta med människor i livets slutskede och har därför valt människor i livets startskede, människor med livet framför sig och liv som hela tiden behöver utmanas. Snart är jag färdig, jag är den halvfärdiga fågelungen nu men snart ser ni mig flyga, flyga ut från boet och lämna studiernas mark. Snart ser ni mig flyga, flyga högt över träden!

6 Comments

  1. Jag kan däremot inte riktigt tänka mig känslan efter så många års studerande & äntligen vara på slutet. Att ta studenten gör man ju efter hälften av den tiden på studerat. Hu jeda mig!!

    1. KackMarie – Kanske 🙂 . Jag vet ju inte hur de känns att ta studenten, svårt att jämföra men är nog så att man kanske är mer glad vid denna examen. Jag känner sådant lyckorus och befrielse :).

  2. Åh, duktiga du. Njut utav känslan lääänge nu! Otroligt fint skrivit också. Jag tvivlar ofta på om jag valt rätt, men när jag läser det så påminns jag om varför jag valde det här jobbet. Lycka till med det sista nu 🙂

    1. Pernilla – Det känns helt underbart verkligen. Det är anledningen till att välja det här yrket verkligen. 🙂

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

%d bloggare gillar detta: