Dark Mode Off / On
Tweenieåldern

Mitt och de mina.

William sa till mig i onsdags att han vill börja blogga. Jag är skeptisk, jag kanske tillhör kvoten märkliga föräldrar man jag vet inte hur gärna jag vill att William själv ska blogga. Jag bloggar ju, jag skriver om delar av mitt liv om en inte allt. William är sju och ett halvt och där känns det annorlunda, jag vet inte hur mycket han skulle säga. Jag gillar datorn som verktyg när det kommer till skrift eftersom att du genast ser om ett stavfel kommer upp, då märker skillnaden mellan stor och liten bokstav och barnen får in mellanrummet fort. Jag gillar internets öppenhet och den lättillgängliga informationen du kan få tag på genom nätet. Jag visar bilder jag tar på William ibland, men jag är fortfarande skeptisk till att han själv ska skriva och berätta om sitt liv på nätet. Att jag gör det är en annan sak för jag kan se skillnader, förstår vidden av att inte häva ur mig allt för privata saker, som bostadsområde, filma hela bostaden och likande. William är sju och ett halvt och jag tror inte han skulle förstå den saken på samma vis, samtidigt vill jag inte vara den där tråkiga morsan som förbjuder min son att hänga på nätet och själv göra val och skapa sig en blogg. Jag är otroligt kluven i frågan och vet inte vad jag ska bestämma mig för, vara hård och neka en blogg eller vara snäll och låta honom starta en egen? Jag är verkligen i velandets land just nu.

10 Comments

 1. Min son ville börja blogga för nästan ett år sedan, jag sa nej. Han fyller 12 år till sommaren. Vi pratade om detta häromdagen då sa han att han inte ville blogga, så intresset hade svalnat 🙂

  1. Nett – Va kul att höra dig berätta, jättebra att få veta lite. Det kanske är så att intresset svalnar för sonen med. 🙂

 2. Oj! Knepig fråga förstår jag! Förstår precis hur du tänker.
  En lösning kanske vore om han fick göra det varje gång med ditt godkännande. Att du måste läsa och kontrollera texten innan något läggs upp. På så vis ser du ju också om det funkar, så det kanske inte behövs sen heller.
  Jag är även lite osäker på hur ”djupa” och utlämnande barn kan vara. Tror nästan att vi vuxna är ”bättre” på det.

  Annars är ju ett annat alternativ att han får ha en skyddad blogg, som bara tex du, B och några utvalda kan läsa.

  1. Malle – Det är svårt, ena sidan tycker det är okej den andra känns det enbart fel. Jag ska fundera lite fram och tillbaka, känner som du osäkerhet inför det där djupa liksom. Det kan nog tala om lite väl mycket, man ser ju bara på tonåringar till exempel.

 3. Oj, vad svår fråga om sonen ska få blogga. Kan han inte blogga ihop med dig på din sida eller en länk bredvid? Eller en länk – Williams inlägg? Jag har ingen aning! Jag tror ändå du har ansvaret för hans säkerhet på nätet samt styrningen av det hela. Jag har ingen aning! /Mia!

 4. Oj. Ja det går verkligen ner i åldrarna allting. Svårt det där. Men om du är med han när han ska skriva, att bara du vet hans lösenord och har full koll vad han skriver & lägger upp?

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

%d bloggare gillar detta: