Dark Mode Off / On
[instagram-feed]
Lärarprogrammet

Att blogga.

Tar mig några minuter mitt i min huvudvärk och slänger in ett ointressant inlägg för dagen. Jobbade idag, på stället jag var på idag hade de sjuttonåriga elever från England som skulle se hur vi arbetar i Sverige. Jag gillar inte att prata engelska men helt plötsligt så började vi säga saker till varandra och den ena tjejen sa att jag var duktig. Att jag hade rätt uttala och att jag inte använde slang som de gör, så de precis som jag fick lov att tänka när det skulle uttrycka sig i språket. Var roligt att höra, jag är nämligen sån som flyr lätt när folk börjar snacka engelska för jag tycker det är jobbigt, jag vill inte gärna visa hur kass jag är på ett språk. Eller ja att tala, jag förstår det väl och kan läsa texter utan problem. Men när det kommer till att prata blir jag nervös.

Hur som helst åkte jag hem och fixade middag efter jag jobbat, såg på lite tv med William och läste lite saga. Blir snart kvällen här, jag längtar efter att få sova helt enkelt.

2 Comments

  1. Usch, hatar att prata engelska trots att jag gör det nästan dagligen på mitt ena jobb. Men när man är full, då jävlar pratar man finfin engelska, med dialekt dessutom. 😉

    Kul att du fick den fina kommentaren, bästa betyget ju att få det från engelsmän. 🙂

    1. Sarah – Det är hemskt! Jag skulle dock vilja gå språkkurser så man kan förbättra och läsa sig mer språk, hade velat känna mig trygg i Engelska, lärt mig italienska, spanska. Får se om man kommer hamna på lite sånt i framtiden 😀 .

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

%d bloggare gillar detta: