Jag har tänkt på en sak, det här med sömn alltså.
Jag har stort sömnbehov och är mer en efter 10.00 människa än jag är en klockan 6.00-7.00 människa, dock har jag genom åren fått plåga mig ur sängen runt 6-7 av diverse anledningen. Nattjobb skulle egentligen vara det bästa för mig men då jag faktiskt vill jobba som lärare har jag med åren fått ge mig till tåls och inse att man lär vakna vid sextiden. Nu står jag i valet och kvalet över ikväll. Jag vet nämligen att somna innan 22.00 inte funkar alls för mig jag är ju som piggast på kvällen! Vilket betyder att jag kommer få vara uppe till 22.00 och sova till 5.30 eller 6.00 beroende på när jag känner att jag kommer hinna. Min buss går prick klockan 7.00 så jag lär lämna William till skolan runt kvart i sju på morgonen. Jag har funderat på att våga mig på någon form av powernapp på bussen men samtidigt tror jag det är ganska orealistiskt från min sida. Det blir helt enkelt att jag måste komma på ett sätt att piggna till på morgonen utan att komma till jobbet varje dag och gäspa och påminna om en sengångare mellan 8.00 och 10.00, hur får andra till det där? Jag läste någonstans att vi är biologiskt olika och därmed så är det därför man helt enkelt har olika tidsrytm. Vissa hävdar att man endast behöver 6 timmars sömn per natt, jag behöver 8 timmar för att känna att jag är utvilad. Förra året när onoff hade utförsäljning eller ja konkursförsäljning kanske är bättre ordat funderade jag på att unna mig en wake- up light för att jag tänkte spontant att de skulle funka, jag la dock tillbaka den eftersom jag inte ansåg mig ha råd, men det kanske är ett bra alternativ för en tröttmänniska? Jag oroar mig mindre nu runt hösten och lika våren, det är lättare att kliva upp och vara pigg då, men längre in mot hösten när det är mörkt på morgonen… DE oroar jag mig för, för jag vet att just det där med att vakna tidigt i höst/vintermörkret gör mig mer till en sengångare än det gör de ljusare tiderna, surfat och sökt på mitt sömnbehov många gånger så har koll. Provat dricka kaffe på morgonen vilket mer resulterar i att jag blir akutskitnödig, jag läste dock i natt runt 00.00-01.00 när jag låg och suckade över att jag fortfarande inte somnat att doftljus gör en piggare på morgonen, så det ska testas. Men jag får ställe ljusen på ett smart ställe så jag inte glömmer bort dom, min stora skräck är nämligen att glömma ett ljus!

Hur som helst fick jag sms klockan 04.31 i morse, med texten: Jag tänkte komma hem till dig.
Jag vaknade och kände mig utvilad gick upp och fixade en kopp kaffe till min nattliga eller morgnigabesökare? Vi satte oss i soffan och pratade en stund för att sedan gå och sova. Jag vaknade vid nio när William ville ha frukost, min besökare sover fortfarande och jag tänkte låta honom fortsätta med det så länge han behöver. Kommer man hem till någon när det redan är morgon behöver man nog lite sömn. Min nattliga besökare är Williams pappa som varit ute på Runndagarna, kollat på båtar och tagit sig någon öl på kvällen, jag bor nära stan så självklart kan han få sova här. Jag har ju sovit hos honom flera gånger i sommar.

Nu ska jag sminka mig färdigt, fixa lite med disken och sedan låta dagen komma som den kommer. Jag har ett önskemål om att plocka lite bär, blåbär och vildhallon. Men vildhallon vet jag dock inte vart det finns. Men det känns som det är dags att börja fixa vinterförrådet nu. Just ja imorgon vid den här tiden har jag jobbat i nästan 3 timmar de ni!

4 kommentarer

  1. Köp koffeintabletter! Jag börjar dagen med en sådan när jag ska jobba. Jag hinner inte dricka kaffe före jobbet. Funkar jättebra!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

%d bloggare gillar detta: