Dark Mode Off / On
[instagram-feed]
Tweenieåldern

Alla dessa glänsande förmiddagar.

20120910-070604.jpg

Sitter på bussen, jobb står på schemat och William är i skolan. Dom ska ha utedag så tror han kommer ha det alldeles toppen. Massor av trevligheter händer när de har temastart. Hela skolan arbetar med temat en termin (är två teman per läsår). Under temat arbetar barnen både praktiskt och teoretiskt, mycket med drama och musik. Det var självklart för mig att William skulle gå på friskola när han fick plats, jag föredrar det faktum att barnen har chans att arbeta kreativt. Jag som alltid varit mer praktiker än teoretiker tror jag tyckt skolan varit roligare som barn om det varit lika mycket kreativt arbete för oss. Jag ser ju också hur William växer mer att få stå på scen och agera genom teatern. Man kan inte börja med sådant när barnen är närmare tonåringar, sånt ska vara från början tror jag. Men det är min åsikt andra kan självklart tycka och anse annorlunda. Det jag säger är ju bara min sanning. Man kan ju ha sin och andras sanning.
Det finns många fördomar om friskolor och jag kan tycka att friskolor blir betydligt mer dömda än kommunala. Jag gick på kommunalskola och anser inte att det var det perfekta valet.

Så blev det lite såna saker i min morgon fundering. Nu blir det jobb och trevligheter.

4 Comments

  1. Låter som en bra skola och jag tycker alla skolor skulle vara teori med praktik, för det är så samhället fungerar! Plus barnen skulle lära sig allt mycket bättre.

    fin bild.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.