Dark Mode Off / On
[instagram-feed]
Författarens egna ord.

Roliga minnen.

Började just tänka på ett gammalt minne. Ett riktigt gammalt minne, det är 10 år sedan nu typ. Jag och Anna bodde båda i varsin lägenhet i Orsa och hon jobbade på BB i Mora, själv så hade jag nyss hoppat av gymnasiet och mådde inte så bra under den perioden. Det var bara några månader tills jag skulle ta mitt pick och pack och flytta. Men hur som helst till minnet. Jag och Anna var båda ganska trötta under den här tiden, Anna brukade åka och hämta mig i sin blåa Volvo som passande fick namnet ”Gamla Bettan” och hon fick verkligen köra hitan och ditan med oss. Ganska många gånger kunde Anna hämta upp mig på parkeringen vid Gärdet för att vi skulle hem till henne. När vi kom dit brukade vi gå till hennes säng dra duntäcket över oss och sova. Det var sällskap i vårat liv just då. Jag började tänka på hur förnärmade vi blev när hennes syster ringde och bad om skjuts klockan 20:00 på kvällen när vi sovit i 4-5 timmar. Hon behövde någon som kunde skjutsa till Sveg morgon efter, jag glömmer aldrig Annas trötta röst som frågade vilken tid och hur hon utbrast: 6:00 imorgon bitti! Är du inte klok?! Hur som helst så tyckte Anna att jag skulle med, så vi tog oss en roadtrip till Sveg. Anna muttrade och jag satt väl och halvsov. Vi lyssnade på Eddie Meduza och sjöng allsång hela vägen till Sveg. Vi konstaterade att Sveg var en liten håla med en rondell och en korvkiosk. I bilen passade jag och Anna på att SOVA!
Det är ändå ganska kul att minnas saker, ibland sitter jag och halvler för mig själv och minns vad jag gjort.

Jag minns även när Lena och jag som satt på en parkbänk och var otrevliga mot massa karlar en hel kväll. Jag har nog aldrig skrattat så mycket i hela mitt liv. Vi totaldissade alla! Det är vänskap!

 

2 Comments

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

Upptäck mer från Orsakulla mamma vid 20 - Dalaliv, finporslin & pudelliv!

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa