Dark Mode Off / On
[instagram-feed]
Läraryrket

Att jobba en heldag.

20121119-065257.jpg

Idag ska jag jobba, då menar jag verkligen att jag ska jobba. Jag börjar 7:45 och slutar 20:00. Sen säger folk att lärare inte förtjänar högre lön… Ja jobbar inte med en tjänst där jag har förtroendetid eftersom jag jobbar i förskoleklass så därmed blir allt sånt här timmar som så fint inom skola, vård och de flesta andra typiska kommunal/landstingsjobb kallas ”komp” som samlas i ett stort osynligt hål! Bara för att jag skriver det här och någon uppfattar det som klagomål så betyder det inte att jag inte tycker om yrket. Men jag ser hur fler och fler lämnar såna här jobb som behövs, hur folk inom vården söker sig till andra yrken, hur lärare funderar på att börja på Ikea eller lager istället. Sverige står inför kris i yrken som vi behöver, tänk er ett Sverige utan vård och skola och lokalvård?! Det är en verklighet som inte är så långt borta. Tyvärr!

12 Comments

    1. Sotnosen – Precis, jobbet är ju underbart 🙂 . Men man önskar man kunde få mer uppskattning för de yrken man gör. Gärna med lite mer lön. Då menar jag inte mig som person utan hela yrket.

  1. Här klagas det inte iaf. Vi ska vara glada att folk vill jobba som lärare idag. Jag skulle aldrig vilja bli det. Inte med den bristen på respekt som finns idag. Så snarare en eloge till alla som vill o klarar av att jobba som lärare!!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

%d bloggare gillar detta: