Dark Mode Off / On
Tweenieåldern

Tillfällig föräldrapenningsdag.

William var lös i magen igår så med samvetet på rätt sida stolpen är vi hemma idag för att se om de bara är diarré eller om det faktiskt är något på riktigt. Rådfrågade Williams skola så kändes som det var mer rätt än orätt att ha honom hemma. I hjärtat tycker jag det är fel att ta med barn som eventuellt kan smitta till skolan, vi har ändå den förmånen i Sverige att vi kan vara hemma med barn som smittar, jag tycker fler föräldrar borde tänka på den saken. Att du är hemma en dag och får mindre ersättning kan skydda trehundra andra barn och familjer från att bli sjuka. Nu tog jag trehundra som en cirka siffra från olika skolor, självklart finns det skolor med mer eller mindre elever men det var mer som en siffra på hur många barn de befinner sig i stort. Tänkt dig trehundra barn kanske fyrtio personal, minns väl att personal på en skola inte bara är lärare utan även; assistenter, lokalvårdare, kökspersonal, vaktmästare, modersmålslärare, rektorer samt eventuella föräldrar på besök. Tänk på att när dessa kommer hem kanske även deras familjer blir smittade på grund av ett endaste barn kom till skolan sjuk. Visst kan det skilja sig med mer eller mindre personal men ni förstår nog poängen. Det är ganska många människor som blir sjuka bara för att man tänker att; ”Mitt barn smittar nog inte”. Då tänker man heller inte på barnen som faktiskt är i riskgrupp, barn som kanske har synliga och osynliga handikapp som kan bli jättesjuka på grund av magsjuka, influensor och annat ”smått”. Barn, eller vuxna med hjärtfel, diabetes, astma med mera. Det är en liten sak att vara hemma någon dag bara för att förhindra att sprida eventuella smittor vidare, och vi i Sverige har privilegiet att faktiskt få vara hemma så ta vara på den saken. Om inte för ditt eget barns skull, så gör det för dina medmänniskors skull. Ingen vill vara sjuk, jag lovar!


001Jag tror att havegrynsgröt är en bra frukost när man är dålig i magen.
Hemmagjord lingonsylt till för Williams del.

002

William tyckte frukosten var god.

004 Jag gjorde ett tappert försök att äta gröt jag med.
Men med spyor i halsen gav jag upp… Denna variant gjorde jag själv.
Krossade linfrön, solrosfrön och dinkel.
Jag fixar inte nyttig gröt i någon variant, de gör mig kräkfärdig.

004Ser godare ut än det var. Kanske gott för någon annan?
Tog en Tassimo latte och den var god i alla fall.

2 Comments

  1. Ja man önskar att alla tänkte så. Iaf när det gäller ngt så jobbigt som magsjuka. Hoppas det inte är magsjuka åt W så han slipper det.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

%d bloggare gillar detta: