Nyss målat naglarna och ska ta mig ett skutt in i duschen.
William spelar på paddan och min plan för dagen är att springa ner på stan och köpa en packning. Kanske blir att kika därnere med, funderar även på att ta en promenad runt runt Tisken men får se. Ibland kan ju planer ändras och det är ju fördelen med helgerna. Min sista dag som tjugoåtta år då, av någon underlig anledning kom jag och tänka på dagen jag fyllde åtta år just. Jag vet att jag hela den dagen gick och kollade på klockan för att få komma hem. Jag gick hos en dagmamma då, gick i ettan så brukade vara där några timmar per dag men minns inte exakta tiden mer än att jag befann mig där vissa stunder. När jag tänker på det så minns jag även att jag fick en sån där humörring av dottern till min dagmamma. Skumma minnen som kan poppa upp bara så där. Dottern gick i trean minns jag och hade förvana att skrämma upp mig med både blodiga Maria och historier om tolv varv runt kyrkogården klockan tolv. Minns hur rädd man var att gå förbi kyrkogården efter de. Vi bodde ju inte precis långt ifrån Orsa kyrka när jag var liten så man var ju skiträdd varje gång man gick förbi där och trodde man skulle få se någon död…

Angående blodiga Marie är det ju en sån sak som går, om och om igen. Nu verkar blodiga Maria tagit ytterligare ett steg. William kom nämligen förra veckan och var helt övertygad om att ifall man sitter på Youtube för länge kommer det ut en ond flicka genom dataskärmen och rycker tag i en. Jag försökte förklara att det där är en myt men William tror stenhårt på saken och jag misstänker att min mamma förmodligen försökte intyga mig om samma sak som barn, men med blodiga Maria då. Det är väl en kanske en fas alla barn måste gå igenom.

Nä nu ska jag duscha!

2 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

%d bloggare gillar detta: