Blodgivargåvor.

20130311-200623.jpgSom blodgivare får man gåvor. Det ser olika ut i olika landsting men här i Dalarna får man välja på lite olika beroende på säsong.
Denna gång valde jag ljuslyktor från Marimekko – Iittala i ljusblått. Jag älskar Iittala så det passade mig jättebra. Jag fick två då jag värvat brorsan till blodgivare.
Någon frågade i kommentar till inlägget Ge blod, ge liv!  jag skrev tidigare idag, om det inte gör ont att ge blod. Mitt svar är nej, det gör INTE ont att ge blod. Självklart spänner de när de sticker in kanylen i blodkärlet men det gör inte ont. Det mer pulserar en stund och sedan sitter man där och klämmer på en stressboll för att låta blodet pumpa neråt. Efteråt får man en juice och jag brukar sitta en stund i stolen, efteråt går man ut i väntrummet och äter en smörgås och sedan går man hem. Det tar cirka 1 timme allt som allt. Själva tappningen av blod tar 5-10 minuter, men det är inskrivningen där du lämnar en hälsodeklaration och stunden efter när du sitter och tar det lugnt som tar tid. Att ge blod ger mig alltid en väldig energikick, jag känner mig stolt och lycklig. Jag känner att jag gett någon annan chansen till liv.
Är du sugen på att ge blod? Gå in på jappregistret eller ge blod du kommer inte ångra dig!

 

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer! Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

8 thoughts on “Blodgivargåvor.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: