Dark Mode Off / On
[instagram-feed]
Blodgivning & välgörenhet Porslin

Mina serviser.

Ni har bett mig om att visa mitt porslin och serviser så jag tänkte att visst kan jag göra det. Men jag vill ha vitrinskåp till allt men det har jag inte som dessa ovan är i mitt köksskåp. Nu valde jag att koncentrera mig på Mon Amie, Ostindia samt Vinranka.

Här har jag tallrikar och assietter. Jag har lite fler skålar från Rörstrand där bakom, de som står bakom julskålarna är Rörstrand Swedish grace som jag fått som blodgivare, har även några såna koppar från blodgivningen.

I mitt Liatorp vitrinskåp i vardagsrummet har jag min fina servis jag fick i examenspresent när jag blev examinerad lärare den heter Schumann arzberg, jag älskar den och det tillhör mitt fin porslin för finare middagar. Under ser ni några av mina Gynning glas, samt två glas från Lasse Åberg.

Flera av mina Gynning glas, dessa är för rödvin. Under är min servis med Disney på som är från Fyrklövern. Jag älskar Disney väldigt mycket, dessa fick jag av min mamma.

Sist har jag min lilla samling med Disneys jul från Fyrklövern även den. Jag har samlat lite när jag fått chansen.

Bilden ovan har ni sett förut, men det är en tillbringare samt en kaffeburk från Mon Amie, jag har även servetter med motivet av Mon Amie. Sedan en bricka med Ostindia motiv. Hoppas du gillade inlägget? Jag valde de större serviserna denna gång men jag har även lite andra koppar.

50 Comments

  1. Så fina service. Jag har en från måsen som jag fick när jag va ung, men är sämst på använda den, men den står i skåpet. Kanske skulle få tummen loss och använda den mer nu när jag snart flyttar! 🙂

    1. Visst är de :). Ja det gör man :). Brukar ha den när vi äter julmat tillsammans någon dag innan julafton :). Vi brukar äta julmat innan och sedan äter vi på julafton med, men har bara firat julafton här en gång 🙂

  2. Mon Amie är faktiskt en favorit hos mig!
    Däremot blev jag väldigt avundsjuk på disney servisen, den hade jag gärna haft! Dock hade jag nog aldrig vågat använda dem 😛

  3. Oj så många fina serviser du har.. Jag har också en del olika men känner att vi behöver byta ut vår vardagsservis så några har blivit kantstötta..

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

%d bloggare gillar detta: