Dark Mode Off / On
Blodgivning & välgörenhet Fika & måltider

En dag som blodgivare på blodcentralen på Falu lasarett.

Idag har jag varit och lämnat blod igen. Det tog mig exakt 6 minuter att lämna 4,5 dl och efteråt känner jag mig alltid så oerhört bra som människa.

Det låter ju så klart fjantigt för andra, vad då oerhört bra som människa för att man lämnar blod? Men för mig känns det så, jag vet så många som behövt blod och fått detta för att få livet tillbaka.

Jag brukar må dåligt efter jag ger blod men idag fick jag informationen om att dricka juice innan tappningen så det gjorde jag. Dessutom låg jag och viftade på mina fötter hela tappningen och pumpade men hand så blodet rann fint och bra.

När tappningen är klar får man fika. Jag tog mig lite choklad och smörgås. Eftersom man även får givargåvor tog jag en blå skål likt den ni ser här på bilden. Dessa blåa skulle tydligen inte vara kvar som gåva längre. Men så kan det ju vara ibland, så var ju bra att jag tog en sådan.

Lisa skulle till Maxi med Alice efter jag lämnat blod så hon frågade om jag ville med. Det ville jag så klart. Så vi åkte dit, där bjöd Lisa på lite fika. Det tror jag var bra för mig, man ska nämligen äta och dricka mycket efter att man lämnat blod.

14 Comments

  1. Jag ger också blod och den där känslan när man får ett sms att de använt mitt blod är häftig. Jag tycker att det är en jättefin gåva. Att kunna göra det för andra är stort. Det hjälper ju någon som kanske annars hade dött.

    1. Visst är den :D. Håller så med i dina ord, tycker känslan efteråt är så fin som att man gjort det bästa man kan för sin omvärld <3. Vi blodgivare är verkligen vardagshjältar 🙂

  2. Förstår den känslan, men du gör ju något jätteviktigt och bra som kan vara avgörande för andra, så det är klart att det är oerhört bra!! 😀

  3. Jag tycker det är något av det finaste man kan göra för någon man inte känner. Jag personligen är så stickrädd och mår dåligt så fort något går innanför huden så det går inte men jag hade gjort det om jag skulle klara av det. Fint av dig!!

  4. Verkligen en fin gest för mänskligheten! Jag var i kontakt med min närmaste blodcentral men blev gravid precis i samma veva, så jag ska snart ta tag i det igen! 🙂

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

%d bloggare gillar detta: