Dark Mode Off / On
[instagram-feed]
Smink & hår

Något gammalt för håret.

20130703-121135.jpg
När jag gick på mellanstadiet var jag ett stort fan av tidningen Frida. På den tiden skrevs den egentligen för äldre och därmed var det många av den äldre kalibern som rasade över onanitips och så blir du smal och annat helt förskräckligt som det stod om om Frida.
Jag älskade att läsa tidningen och ibland hade de med historier som var tagna mitt i livet, som folk som blivit bortförda av utomjordningar vilket kanske inte passade mig som inte kunde sova på flera månader, toppa detta med att det under samma period var tokinne med sånt och Independence day var den stora IT filmen. Jag som alltid varit skiträdd för rymden passade det väl kanske inte helt fullt ut. Men i alla fall, FRIDA var det, tidningen med allt som en ung tweenie/tonåring behövde. Jag älskade alla små presenter man fick med Frida och även affischerna på mina stora idoler Hanson… Ni yngre har nog ingen aning om vilka Hanson var, och förmodligen vet ni inte ens vilka Spice Girls var heller som gav namn för Girl Power. Hur som haver, en av de stora favoriterna man fick i tidningen var Fridas styling kam som ni ser här ovan.
Den måste följt med någon gång mellan 1996-1997 för jag bodde fortfarande på staren i Orsa när den följde med tidningen ner i brevlådan. Sedan dess har den varit en favorit, under många år har folk frågat: HAR du kvar den här än? Har den evigt sparats av mig, den är ju en favorit en kam jag aldrig gör mig av med. Den har varit funktionell vid hårfärgning, vid styling av håret eller bara på morgonen när jag behövt greja till barret lite. Så här är den, en riktigt gammal sak för håret. Min Frida styling kam som förmodligen inte en kotta förutom jag har kvar, eller kanske ens minns? Kanske den räknas som antik? Kanske den borde värderas på antikrundan? Vad vet jag, men förbannat bra är den! En kär gammal vän!

Related Tags:

4 Comments

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma sedan 2004. Bor med min mellanpudeltik Lizzla född (230225), hon kom till min efter att hennes älskade och saknade storasyster Skilla (190919) dog framför mina ögon i en bilolycka den 15 april 2023..Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, och speciallärare i språk, läs- och skrivutveckling med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

Upptäck mer från Orsakulla mamma vid 20 - Dalaliv, finporslin & pudelliv!

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa