Ju äldre jag blir ju mer tänker jag på miljön. Jag har nog alltid tänkt ganska mycket och när jag skaffade menskopp 2005 kändes det som ett självklart alternativ mot bindor och tamponger som slängs efter några timmar, och som dessutom allt för ofta torkar ut slemhinnorna. När jag började med menskopp var det inte så många som ens hört talas om saken, själv snubblade jag över ämnet på familjeliv 2004 när jag väntade William och blev intresserad. 2005 slog jag slag i saken och köpte en diva cup som då såldes på hemsidan. Jag tror inte de finns längre, men min diva cup har under snart åtta år varit en trotjänare och som fortfarande är lika fräsch som då. Jag köpte menskopp för miljön och räknat på vad ett paket bindor eller tamponger kostar miljön varje månad i tillverkning, transportkostnad så känner jag bara att jag gjort en stor tjänst för samhället samtidigt som jag sparat pengar. För oavsett om man fått otaliga paket med gratis tamponger och bindor i brevlådan de senaste åtta åren har jag åtminstone inte använt skiten, jag har gett bort till andra.
När folk frågar mig om menskopp brukar första reaktionen vara att rynka på näsan, andra reaktionen är intresse och genom åren har jag dessutom värvat ganska många till menskopp och samtliga har varit nöjda och sagt som jag gjorde 2005, VARFÖR visste jag inte om detta innan?!

Tankarna går ju självklart framåt, vad vill jag testa nu istället? Igår gick jag över till balsammetoden, jag har tänkt saken i flera år men då jag är BEROENDE av schampo sedan jag var tretton. Jag har alltså använt schampo varje dag, vid varje duschning ibland till och med två gånger om dagen. Har jag helt enkelt varit ganska ångest påverkad av att försöka. Men igår tog jag steget. En så länge märker jag ingen skillnad, jag har nog mest gått och försökt inbilla mig att håret behövde sitt schampo. Men jag vet att efter några dagar kommer det här gått över och jag har ju kollat andras resultat genom åren jag läst om detta. Det här kommer bli bra även om jag har abstinens. Jag tror dock det är bättre att börja nu när man är ledig än när jobbet börjar.

Nästa sak jag letar efter är ett bra tvättmedel. Jag funderade på tvättnötter men har läst att även de innehåller miljöfarliga ämnen och då känns det inte helt okej. Jag skulle helst vilja ha ett tvättmedel som är utan att oroa mig för kemikalierna. Jag vill ge mig och mitt barn saker som inte påverkar vår hälsa. Jag får fundera, rent spontant går jag som sagt mer och mer över till naturliga produkter för vår skull.

Lite tankar om det naturliga idag så här på morgonen. Vi har ju bara en värld, och den måste vi vara rädda om.

011

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

%d bloggare gillar detta: