Dark Mode Off / On
Informationsteknik

Tyck vad du vill om människor, men du behöver inte alltid berätta dina tankar för dem.

Hittade av en slump denna kampanj schyssta bananer och bestämde mig för att delta. En banner kan man alltid lägga upp även om jag rent spontant inte tror att folk blir snällare för den saken. Det är precis som med alla som vid jularna skriker att ”nu ska jag ha en vit jul för barnen”. Detta gör indirekt ingen skillnad eftersom samma personer som skriver upp sig på vit jullistor är de samma personer som inte skulle druckit ändå. De som BORDE ha en vit jul kommer inte ha detta utan de kommer dricka tyvärr. Lika är det väl med såna här kampanjer alla som skriver upp sig är samma människor som aldrig skulle lämna en elak kommentar hos någon. Jag kan låta jävligt pessimistiskt nu men min pessimism går hand i hand med min realism.
Människor som skriver elaka saker hos andra, som skriker åt folk på gatorna eller skrattar åt andra, talar bakom ryggen eller gör andra jävliga saker kommer aldrig sluta med den saken förrän de själva råkar ut för samma sak. Tyvärr!
Jag minns hur det var att vara tonåring när man försökte gå omvägar i skolkorridorerna för att slippa höra folk skrika något efter sig. Tyvärr hade man oturen ibland att ändå få en kommentar som sårade rejält och ärrade ens själ. Jag minns även på tiden när jag hängde på communityn Lunarstorm och man ibland fick någon kommentar i sin gästbok som sårade rejält! Det gör ont när människor beter sig som svin! Man kan omöjligt tycka om andra och det är okej att tycka och tänka saker. MEN det är inte okej att alltid berätta sina tankar för andra! Alla människor vill inte alls veta om att just du tycker att han eller hon är ful, alla människor vill inte veta om att just DU anser att h*n är något. Tänk efter före du talar!

Trots att jag egentligen inte tror på såna här saker fullt ut la jag upp bannern här, kanske för att visa att här har du inget att vara rädd för.

Schyssta-bananer-2

4 Comments

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

%d bloggare gillar detta: