Dark Mode Off / On
Tweenieåldern

Att bryta de löften man gav till sig själv som barn.

Ibland när jag resonerar med William tänker jag på allt de jag lovade mig själv som barn att aldrig säga till mitt barn, och ändå hör mig själv svara.
Ett klart exempel är:
Mamma, ALLA andra får detta (kan vara i princip vad som helst alla andra får.)
Jag: Och vilka är alla andra?
William: rabblar upp två, max tre personer som då ska vara ”alla andra”.
Så hör jag mig själv svara, samma sak jag svor som barn att aldrig utsätta mina egna för:
SÅ (barnens namn) är alla andra?!
Och så ser man irritationen i sitt barns ögon, samma irritation man själv kände för ungefär 20 år sedan och inser att. JAG har brutit ytterligare ett av alla löften jag gav till mig själv som barn.

Madde första året 88

4 Comments

  1. Haha, nu har jag inte barn själv, men jag känner igen löfterna man gav sig själv och jag kan höra mig själv säga sånna saker till min 7 år yngre syster eller mina kusinbarn. Och sen tänker man lite surt att mamma hade nog rätt i alla fall 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.