Doula – En helg med upplyftande självläkning och självkännedom.

Många gånger i livet undrar man ju över saker och ting, som i fredags när jag skulle åka mot Stockholm och denna sista helg. Trots att jag visste hur fantastiskt jag hade det gången innan var jag livrädd. Rädslan bottnade sig i att jag var rädd för ensamheten, rädd att råka ut för någonting och framför allt att dö. Men jag tog mig till Stockholm, jag bodde själv på hotellet och jag har ätit frukost ensam.

Jag har aldrig gillat att spela roller, och varit bokstavligt talat skiträdd och obekväm i att ta på andra människor, att spela och låtsas, att låta och agera. Men jag märkte hur jag gick in i allt, hur jag kunde spela lugn, hur jag kunde stödja någon som var uppstressad och rädd och hur jag växte. Hur hela jag fick jobba med delar hos mig själv som jag aldrig tidigare förstått. På ett vis har jag nog nitton år som behöver läkas i mitt liv, min första läkning kom när jag blev mamma. Min andra läkning jag fixade gymnasiekompetensen efter jag fått barn. Min tredje kom med lärarexamen och nu kom min fjärde läkning  form av denna doulautbildning. Jag känner hur jag lämnade Stockholm som en ny människa, en mer öppen människa. En människa som kommer kramas mera och älska fler människor. Jag har aldrig tidigare trivts med kvinnor utan föredragit mäns sällskap. Men jag är omvärderad, kanske frälst? Jag har mött sådana fantastiska människor denna helg, och känner mig ärad att fått uppleva denna sak.

Susanna och Liisa som ledare var fantastiska och jag är dem evigt tacksam för allt jag fått med mig efter dessa två helger. Jag är även tacksam för att jag fått öva på alla fantastiska doulor och kvinnor jag lärt känna under dessa fyra dagar. Jag hoppas att vi ska ses igen!

Jag gjorde helt rätt som gjorde detta, och är så tacksam och lycklig! Kanske sprudlar det bara kärlek om mig just nu, ren och skär och en äkta kärlek! <3

 

IMG_5519

Mitt hotellrum, och adjö till dörren.

IMG_5520

På plats för sista dagen.

IMG_5523

Jag Doulan.

IMG_5521

Väntan.

IMG_5527

En fantastisk informativ teori.

IMG_5524

Kursmaterialet.

IMG_5526Så spännande!

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer! Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

8 thoughts on “Doula – En helg med upplyftande självläkning och självkännedom.

 • 26 oktober, 2015 at 07:41
  Permalink

  Vad häftigt. Kan rekommendera alla en doula. Eller en vän med. Med barn nummer två hade jag förutom.maken min väninna med som är barnmorska. Hon var ett fantastiskt stöd. Med sista nu hade jag en annan väninna med då den andra inte kunde. Känns fantastiskt skönt även för min man att kunna ha nån utifrån att stödja sig på när det blir jobbigt ?

  Reply
  • 27 oktober, 2015 at 23:43
   Permalink

   Absolut! Är så glad att jag tog steget för det här. Härligt att du haft med doulor under dina förlossningar. Det hade jag med, min mamma. Underbart för dig <3

   Reply
 • 26 oktober, 2015 at 08:13
  Permalink

  skönt när man gör grejer som stärker en o gör så man växer som människa.

  Reply
  • 27 oktober, 2015 at 23:44
   Permalink

   Absolut, det känns som att jag läkt en del av min själ och det är så fantastiskt :).

   Reply
 • 26 oktober, 2015 at 20:46
  Permalink

  Duktiga du !!! ja det inte lätt att va ensam på saker det tycker inte ja heller om .

  Reply

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: