DT.se intervju med mig, om barn i sorg. 


I tisdags förra veckan intervjuade DT.se mig gällande barn i sorg. Jag hoppad du ska gilla stilen och bli inspirerad av dem. Du finner artikeln här, jag är glad att DT kontaktade mig själv angående detta, då ämnet är aktuellt alltid.  http://www.dt.se/dalarna/falun/var-finns-vuxenvarlden-nar-barnen-sorjer 

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer! Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

12 thoughts on “DT.se intervju med mig, om barn i sorg. 

 • 30 oktober, 2015 at 12:11
  Permalink

  Gud vad bra läsning. Isak pratar mycket om döden och eftersom min mamma dog innan Isak föddes så visste han det redan från början när han undrade. Men därför tänker jag vad har du för tips när barn frågar vad som händer efter döden? Gör det ont att dö? Varför ska man dö? Osv, jag försöker se på det naturligt med för det är ju det och allt går ju helt enkelt inte att svara på men jag vill heller inte vara sån som undviker saker utan tar alltid diskussionen.
  Beklagar sorgen även om det är längesen men minnena kan ju ändå vara så nära. <3 kram

  Reply
  • 30 oktober, 2015 at 18:43
   Permalink

   Visst blev artikeln bra, jag hoppas fler blir inspirerade :). Jag tycker att man ska tala öppet med barn om döden och framförallt svara på just de frågorna barnen frågor om.
   Sen tror jag på att läsa böcker och att besöka gravplatsen, berätta minnen om hålla personen levande trots att denna inte finns i livet ännu :). Kolla på fotografier, berätta
   speciella saker om personen. Kram :).

   Reply
   • 30 oktober, 2015 at 20:12
    Permalink

    Bra tips om det där med att berätta saker om personen. Så långt har det inte gått här men hade varit kul att dela något minne om min mamma till Isak men samtidigt kanske inte jag ska pusha på utan kanske när han tar upp det?
    Vi har läst en jättebra bok som hjälpt Isak. Helt galet bra.
    Här är länken.
    http://sojka.malmolife.se/2015/10/09/boken-om-doden-adjo-herr-muffins-som-jag-snackade-om/

    Jag fick tipset då Isak grät sig till sömns när han tänkte på döden. Och efter det har det blivit bättre. 🙂
    Kram

    Reply
    • 1 november, 2015 at 21:24
     Permalink

     Den är jättebra den boken, läste den för William med 🙂

     Reply
 • 30 oktober, 2015 at 17:19
  Permalink

  Så himla viktig fråga!! Hoppas det finns lite mer hjälp idag…

  Reply
  • 30 oktober, 2015 at 18:47
   Permalink

   Absolut :). Jag önskar att man skulle få mer hjälp idag, men i och med att jag skrev min examensuppsats som ämnet och det knappt fanns någon forskning, och i intervjuer fick jag också fram knapphändig information, måste jag tyvärr säga att ämnet inte alls ger speciellt mycket hjälp för barn som sörjer.

   Reply
  • 30 oktober, 2015 at 19:20
   Permalink

   Ja absolut :). Jag hoppas verkligen många tar till sig saken och vågar prata med barn kring sig om ämnet. 🙂

   Reply
 • 31 oktober, 2015 at 14:09
  Permalink

  Åh vad roligt med en present och vad gulligt av henne! 😀 Kram

  Reply
 • 3 november, 2015 at 20:52
  Permalink

  Så tråkigt..att du förlorade din pappa alltför tidigt och att varken du eller resten av din familj fick den hjälp och stöd ni behövde :/ Stor kram till dig!!

  Reply
  • 3 november, 2015 at 21:38
   Permalink

   Mmm, att han dog har jag accepterat men jag blir så ledsen över att det fortfarande finns för lite forskning kring ämnet och hur barn sörjer. Kramar!

   Reply

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: