Dark Mode Off / On
Barn i sorg Medverkan i media

DT.se intervju med mig, om barn i sorg. 

12 Comments

 1. Gud vad bra läsning. Isak pratar mycket om döden och eftersom min mamma dog innan Isak föddes så visste han det redan från början när han undrade. Men därför tänker jag vad har du för tips när barn frågar vad som händer efter döden? Gör det ont att dö? Varför ska man dö? Osv, jag försöker se på det naturligt med för det är ju det och allt går ju helt enkelt inte att svara på men jag vill heller inte vara sån som undviker saker utan tar alltid diskussionen.
  Beklagar sorgen även om det är längesen men minnena kan ju ändå vara så nära. <3 kram

  1. Visst blev artikeln bra, jag hoppas fler blir inspirerade :). Jag tycker att man ska tala öppet med barn om döden och framförallt svara på just de frågorna barnen frågor om.
   Sen tror jag på att läsa böcker och att besöka gravplatsen, berätta minnen om hålla personen levande trots att denna inte finns i livet ännu :). Kolla på fotografier, berätta
   speciella saker om personen. Kram :).

   1. Bra tips om det där med att berätta saker om personen. Så långt har det inte gått här men hade varit kul att dela något minne om min mamma till Isak men samtidigt kanske inte jag ska pusha på utan kanske när han tar upp det?
    Vi har läst en jättebra bok som hjälpt Isak. Helt galet bra.
    Här är länken.
    http://sojka.malmolife.se/2015/10/09/boken-om-doden-adjo-herr-muffins-som-jag-snackade-om/

    Jag fick tipset då Isak grät sig till sömns när han tänkte på döden. Och efter det har det blivit bättre. 🙂
    Kram

  1. Absolut :). Jag önskar att man skulle få mer hjälp idag, men i och med att jag skrev min examensuppsats som ämnet och det knappt fanns någon forskning, och i intervjuer fick jag också fram knapphändig information, måste jag tyvärr säga att ämnet inte alls ger speciellt mycket hjälp för barn som sörjer.

 2. Så tråkigt..att du förlorade din pappa alltför tidigt och att varken du eller resten av din familj fick den hjälp och stöd ni behövde :/ Stor kram till dig!!

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

%d bloggare gillar detta: