Cowspiracy – Mina tankar.

Nu har vi sett den jag och William. Jag har tänkt se den ett tag, och jag ångrar inte att jag just sett denna. Nu visste jag redan det mesta, att vårt köttätande är den största miljöboven. Det som dock skrämmer mig är att de stora som kämpar för miljö och djurrättsfrågor alla mörkar de faktum att ju mer djur vi äter, desto mer regnskog försvinner? Det är helt galet! När man tittar hur fiskindustrin dödar genom sina nät, och ändå hävdar man att enda sättet att stoppa detta är att äta mer fisk? Hur går det ihop, det är ju inte bara fiskar som dödas i nätet det är valar, delfiner och hajar. Jag tänker på de pengar jag ger när tillfället ges, hur tigrar och elefanter dödas. Det är i slutändan för att vi äter för mycket kött, för att vi vill bruka mer jord och den jorden går i sin tur till föda för boskapsdjur.

Vi snackar om överbefolkning när problemet egentligen handlar om överflöd av produktion. Vi masslaktar djur, vi dödar djur och slänger sedan köttet. Med andra ord dör ett djur i onödan för att man inte orkar äta upp. Ett liv gick till spillo för att inte ätas upp, eller än värre för att vi massuppföder dem och ingen ville ha dem senare. Det är förbannat skrämmande, jag är inte vegetarian ännu men jag äter mindre och mindre kött. Jag vill inte bidra till detta, jag tror även att jag kommer vara vegetarian inom kort. Det är inget denna film fått mig till, det är banor jag tänkt i sedan förra året och det går sakta men säkert ditåt. Först genom att utesluta mjölkprodukter, sedan mer vegetariskt här hemma. Jag förstår att det provocerar många, men faktiskt det är allas val att välja vad man äter. Jag skulle aldrig påstå att mina val är dem rätta för alla, för alla har vi val och vi har rätt att göra dem.

Madeleine Stenberg

Bloggare sedan 2004. Bor i Falun med min son William född 2004. Är utbildad lärare, förskollärare, doula och hjälpmamma samt kursledare i Amningshjälpen. Studerar till specialpedagog.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: