Dark Mode Off / On
Tweenieåldern

När barnen blir sjuka.

IMG_0250
William har klagat på halsont i över en vecka men han fått gå till skolan eftersom han ändå varit pigg. Så idag kom han upp ur sängen och var helt blek, snorig och hade ont i huvudet. Då insåg jag att idag måste han får vara hemma och pigga på sig. Han ligger nu nerbäddad på soffan, sovandes och blek. Jag har sjukt dåligt samvete, det handlar ju om mig så klart. Något är galet i samhället när man har dåligt samvete över sjukdomar, som att vi kunde styra dem?! Jag vet att mina kollegor säkert inte ser det som ett problem, jag ser ju inget problem när dem är sjuka. Men det är ju en själv som lätt lider samvetskval. Det har väl kanske med det där hemska begreppet duktig att göra, man vill visa sig duktig inför alla och göra sitt yttersta. Samtidigt kan man ju inte styra över livet, jag måste dra ner på kraven på mig och våga leva utan dem en stund. Livet är viktigt även om man lätt glömmer saken.

Medan William låg nerbäddad i soffan idag, tittade jag på nya julkalendern tillsammans med honom till det att han somnade om.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

%d bloggare gillar detta: