IMG_0250
William har klagat på halsont i över en vecka men han fått gå till skolan eftersom han ändå varit pigg. Så idag kom han upp ur sängen och var helt blek, snorig och hade ont i huvudet. Då insåg jag att idag måste han får vara hemma och pigga på sig. Han ligger nu nerbäddad på soffan, sovandes och blek. Jag har sjukt dåligt samvete, det handlar ju om mig så klart. Något är galet i samhället när man har dåligt samvete över sjukdomar, som att vi kunde styra dem?! Jag vet att mina kollegor säkert inte ser det som ett problem, jag ser ju inget problem när dem är sjuka. Men det är ju en själv som lätt lider samvetskval. Det har väl kanske med det där hemska begreppet duktig att göra, man vill visa sig duktig inför alla och göra sitt yttersta. Samtidigt kan man ju inte styra över livet, jag måste dra ner på kraven på mig och våga leva utan dem en stund. Livet är viktigt även om man lätt glömmer saken.

Medan William låg nerbäddad i soffan idag, tittade jag på nya julkalendern tillsammans med honom till det att han somnade om.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma sedan 2004. Bor med min mellanpudeltik Lizzla född (230225), hon kom till min efter att hennes älskade och saknade storasyster Skilla (190919) dog framför mina ögon i en bilolycka den 15 april 2023..Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, och speciallärare i språk, läs- och skrivutveckling med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

Upptäck mer från Orsakulla mamma vid 20 - Dalaliv, finporslin & pudelliv!

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa