Dark Mode Off / On
Fika & måltider Tweenieåldern

Pannkakor, ett barn som är sjuk och att känna livet.

William ville verkligen ha pannkakor till middag idag, självklart så fixade jag den saken åt honom. Jag åkte ner på stan och handlade lite ingredienser och fixade sedan Williams favoriträtt. Är det inte ganska roligt hur så många barn längtar efter pannkakor? Jag älskade pannkakor själv som barn. Speciellt min mormors, hon gjorde dem alltid så speciellt goda, eftersom jag inte längre bor i Orsa är det ju inte något jag äter så ofta, men istället lagar jag pannkakor åt William.

Efter vi ätit gick jag och William till soffan, där la vi oss och tittade på Harry Potter och halvblodsprinsen. Eftersom vi såg Harry Potter och den flammande bägaren igår samt Harry Potter och Fenixorden kändes det som ett självklart val att kika visare på filmerna.

Jag älskar böckerna men filmerna blir bättre för varje gång man ser dem. Just böckerna älskar jag för att dem är så beskrivande och målande. När jag läste dem som tonåring kände jag mig alltid som en del i texten, som jag stod bredvid och bevakade alla händelser. Jag läste klart sista boken på engelska när den kom ut, jag var då tjugotre år. Jag minns hur jag passade på att läsa medan William sov på kvällarna. Det var den första boken jag läste på engelska, jag vet inte varför jag inte gjort det tidigare.

Jag föredrar böcker på svenska, även om jag även gillar dem på engelska. Men svenska är mitt modersmål och därmed lättare att läsa på, oavsett hur bra man kan språket.

Efter vi kikat på film åt vi middag, vi väntade även till Williams faster och farmor som skulle hämta honom här. Han ska sova i Kniva inatt så imorgon kan jag jobba igen. Björn kommer även hem ifrån England idag, så det blir han som hämtar William i Kniva imorgon.

30 Comments

 1. Åh pannkakor! Det är så jäkla gott 😀 jätte fina bilder på er två! 😀

  Sv; ja, dem är grymt snygga! Ja, jo jag tror svart skulle vara snyggt men vitt passar bäst i badrummet ^^,

 2. Pannkakor är ju egentligen bra mat, bara man har rätt tilbehör och int en massa socker 🙂 Trodde när jag var liten att det var så galet onyttigt men det är det ju inte 🙂

 3. Lagar pannkakor ofta här med, jag älskade det som barn. Gillar inte det idag som vuxen. Men de övriga här hemma älskar det 🙂

  1. Hehe, ja det är nog så, jag äter det utan problem. Men känns ofta mer som något att fylla magen med. Inget jag blir mätt på men William gillar saken :).

 4. Hej men pannkakor går ju alltid i, mina ungar skulle kunna äta de varje dag om de fick välja. Här blir det ugnspannka idag, själv blir det något helt annat =)Hoppas William kryar på sig snart, för de är ju inge kul att vara sjuk.. Harry potter tycker jag också om, sonen har alla böcker, men jag har bara sett filmerna.

  Kramen

  1. Visst är det en riktig barnfavorit :D. William är bättre nu så blir skola för honom imorgon :), tack så mycket! Jag älskar HP-böckerna helt underbara :). Kramar

 5. Haha jag själv blir helt till mig när jag ska äta våfflor till middag, går omkring och ser fram emot det flera dagar innan haha! 🙂

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

%d bloggare gillar detta: