Dark Mode Off / On
Medverkan i media

En decemberdag.

016Tar ännu en gång fram favoritbilden, från midsommar 2014.

Jag började denna morgon med att städa, kan nog verka aningen märkligt att vara glad för sådana saker men jag älskar känslan av ett nystädat hem. Jag ska alldeles strax bege mig mot duschen och börja denna dag. William är i skolan och fredag är min lediga härliga dag.

Idag klockan 11:00 kommer en reporter ringa mig, hon kontaktade mig i veckan och frågade om jag kunde tänka mig att ställa upp i en telefonintervju som senare ska publiceras i en välkänd tidning. Jag kommer återkomma mer om den saken senare, men vill inte skriva ut något innan intervjun är helt avklarad och jag fått läsa igenom den. Ämnet är inget privat egentligen utan mer allmänt, och efter lite funderingar så ställde jag såklart upp. Jag delar gärna med mig om saker som kanske hjälper andra i framtiden. Åtminstone är det ett synsätt jag har, och om någon letar upp mig på nätet och anser att det är spännande att intervjua mig så ställer jag gärna upp. Den enda gången jag någonsin kontaktat en tidning själv, var i somras när William blev sjuk. Annars har faktiskt media kontaktat mig på egen hand.

Efter intervjun ska jag gå ner på stan och luncha tillsammans med min vän Christin, det ska även bli snöstorm idag ryktas det som så man får se upp då. Snöstorm, låter alltid så stort i Dalarna är vi vana vid snö så här är det sällan något trafikkaos eller liknade folk bara fortsätter leva som vanligt. Det är värre neråt i landet, eftersom snö i den mängden inte är lika vanligt.

Nä nu ska jag som sagt duscha!

Kram på er så länge!

Related Tags:

28 Comments

  1. Verkligen :).

   Visst får du fråga det :). Jag ville bli doula därför att jag som trettonåring skulle varit med min mamma när hon födde min syster, tyvärr slutade det i katastrofsnitt då moderkakan lossnade och mamma höll på att förblöda. Båda överlevde men jag kunde ju inte följa med på förlossningen. Efter det längtade jag verkligen om saken, när jag blev gravid 6 år och 5 månader senare så bestämde jag att min mamma skulle få vara med som doula när min son föddes. Hon och sonens pappa var med. Jag fick en sådan positiv förlossningsupplevelse att jag så gärna vill att andra ska uppleva samma sak. Att föda utan att rädsla, att våga tro på sin förmåga att kroppen kan föda. Jag vill stödja och stärka den blivande mamman och hennes partner under förlossningen så att de senare kan minnas förlossningen de tog sig igenom en en stark och fantastisk upplevelse. Inte som en lång skräckupplevelse. Jag har alltid varit intresserad av födande kvinnor, gravida och även sex och samlevnad. Men jag gillar inte det medicinska och vill inte ha ansvar för sådant. Som doula får man istället vara närvarande med mamman hela tiden, ge massage och göra det hon ber om. En doula är ett stöd som ser till att mamman aldrig är ensam. En partner kan behöva gå på toaletten och ingen personal är i rummet då, men med en doula kan partnern gå på toaletten, ta en kopp kaffe eller sova men mamman har fortfarande stödet. När doulan behöver gå på toaletten, dricka kaffe eller sova kan partnern istället vara med mamman. Så därför ville jag bli doula, för att kvinnor ska få föda barn trygga och inte bara se sjukhusmiljön där barnmorskan inte hinner vara i rummet hela tiden, för att hon har andra patienter med :).
   Barnmorskan är där för att göra sitt jobb, och doulan är där endast för att göra mamman trygg och sätta henne i fokus :).

 1. Vilken härlig bild =) jag håller med dig tycker om att pula på och städa, mår inge bra alls när det är stökigt runt omkring mig.

  Va kul med en intervju lite nervöst kanske?

  Låter som en trevlig dag =)

  Önskar dig en fin fredag.

  Kram

  1. Tack :). Det är verkligen så. Det är skönt och härligt med ett rent hem.
   Det var jättekul, absolut nervöst men tycker det släpper när man väl pratar :). Detsamma! Kram!

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

%d bloggare gillar detta: