Det är måndag, och jag är en nyfiken lärare. 


Idag gjorde jag det för första gången. Var lärare på ett nationellt prov. Så nervös jag var, men det gick jättebra! Fick som en kick efteråt! Att jag lyckades, trots att jag är lärare och nu snart jobbar i fyra år är det ändå lika spännande med nya utmaningar. Jag känner mig ny forfarande, men den jag var för fyra år sedan och idag är två olika människor. Då var jag osäker men ändå nyfiken. Idag står jag stadigare på benen och medveten om att jag är en ambitiös människa som vill mycket. Ibland kanske för mycket, jag vill utvecklas och känna något. Jag är sådan som kan se mig själv med många andra uppgifter i framtiden. Idag var det en sån dag när jag åter igen påmindes om att mitt jobb är ett utmanande och nytänkande jobb, varje dag och varje minut.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer! Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

12 thoughts on “Det är måndag, och jag är en nyfiken lärare. 

 • 14 mars, 2016 at 20:14
  Permalink

  härligt att det gick så bra! 😀

  sv; ja det var synd att det inte var lika bra väder i lördags. igår vet jag inte hur vädret var i falun då jag var i grycksbo hela dagen på en modevisning 😛

  Reply
 • 16 mars, 2016 at 13:27
  Permalink

  Har sambedömt och rättat nationella, men aldrig hållt i det själv. Bra jobbat! Hoppas jag kommer lyckas lika bra när det är min tur.
  Angående leklandsinlägget- ibland tar jag med Sienna dit just för att slippa leka med henne. Om jag är trött, småsjuk, ledsen.. Ungen roas och har kul och jag kan sitta ner en stund och bara tänka. Givetvis måste man ha koll så att inget händer, men roa sig själv kan ju ungarna på ett sånt ställe.
  Lisa recently posted..Tisdagslista

  Reply
  • 17 mars, 2016 at 21:37
   Permalink

   Absolut roa sig kan dem ju göra, men tänker mer när folk låter dem springa runt och klättra på utsidan nätet medan dem sitter och dricker kaffe. :S.

   Reply
 • 16 mars, 2016 at 16:32
  Permalink

  Fantastiskt att det gick bra 😀 Kan nästan känna lättnaden när det var över sen haha 🙂

  Reply
  • 17 mars, 2016 at 20:29
   Permalink

   Det var det faktiskt :D. Så kul och det kändes som jag fick en utmaning jag gillade :D.

   Reply
 • 17 mars, 2016 at 07:06
  Permalink

  Jag har varit lärare i 2,5 år. Och håller mitt nionde nationella prov idag! Tjoho!

  Reply
  • 17 mars, 2016 at 21:32
   Permalink

   Roligt :D. Beror nog lite på vad man jobbar med för åldrar när man får testa det första gången :).

   Reply

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: