fbpx
Dark Mode Off / On
Högkänslighet Läraryrket

Just idag kände jag mig ganska fin och bra!

Det är inte okej som tjej att erkänna att man känner sig fin, alltid är det då någon som blir upprörd. Man blir ju ganska tidigt intalad att man INTE ska tycka om sig själv som tjej. Men just idag kände jag mig fin faktiskt, och förbannat bra med.

Kanske är det för att jag fick utmattningssyndrom i höstas som gör att jag för första gången någonsin känner att jag är bra, jag tycker att jag kan mitt yrke bra, att jag gör saker bra och att jag är en drivande kvinna som kan ta mig precis dit jag vill i världen. Jag känner mig faktiskt nöjd med mina prestationer och värderar mig och mitt värde högre. Som människa, kvinna och person. Jag är bra och förtjänar det bästa. Varför är det så tabu att som kvinna se sitt värde? Varför ska så många kvinnor försöka tala om för andra att “Du ska inte tro du är något”. Det är klart vi är något eller någon, vi är alla en person och värda det bästa i livet.

Jag har varit med om massor idag, men varje kan eller vill berätta ännu. Ni kommer få veta tids nog men tills detta är det bara några få utvalda som vet. Så ingen tror att det handlar om det stora G:et så är det alltså inte så. Jag är INTE gravid, det är något helt annat som jag håller lite hemligt just nu.

På tal om det där, varför är det ofta så att om man som tjej håller något hemligt tror folk genast att man är gravid? Det har också gått så långt att jag hellre ställer sjukrelaterade frågor på Facebook istället för att uppsöka vården, för så fort man har ont någonstans så ska man göra ett graviditetstest. Är det fler som upplevt detta? Jag hade en ytlig blodpropp i armvecket för några år sedan. Gick till VCT för att kolla upp saken, och blev genast beordrad ett graviditetstest. Jag sa väl lite fint att “MEN jag är inte gravid, jag hade mens för 2 dagar sedan“, men ändå “DU ska göra ett graviditetstest“, så efter mycket om och men kissade jag i en burk och fick veta att “Du är inte gravid“… Inte för att jag vet hur man kan vara gravid i armen men tydligen kan man det…

När jag fick blindtarmsinflammation i höstas så fick jag även då göra ett graviditetstest. Jag sa även denna gång att, alltså jag hade ägglossning i förrgår så jag kan inte vara gravid. Men jo det kunde jag, förklarade att “men alltså jag har inte ens haft sex“, spelade ingen roll ett graviditetstest skulle göras. Så åter igen kissa i en burk och överlämna till personalen.

Nu är det säkert så att många är ovetande gravida. Jag säger inget om den saken, men för mig som har regelbunden mens och inte direkt tror på jungfrufödsel blir det aningen långsökt, om man nu så får uttrycka sig på det viset.

Oj så långt inlägget blev. Jag måste avsluta med att tipsa om dessa otroligt goda Snyders Of Hanover Jalapeno, alltså måste vara godaste på länge! Köpte på Citygross, efter att smakat hos Lisa för en månad sedan.

56 Comments

 1. Haha! Gravid i armen ? Ja tänk att vårdpersonal har så svårt att lita på när man säger att man känner sin kropp, har koll på ägglossning osv. Får alltid en skeptisk blick när jag säger det ?

  1. Haha eller hur! Alltså blir ju så sjukt ju :-p. Vissa åkommor har ju inget med graviditet att göra. Tänk om man bryter vi säger armen; “DU ska röntgas men först tar vi ett graviditetstest“. Tycker det är lite synd att de inte kan lita på att man känner sin kropp :/. Tror dessutom att alla kvinnor kan lära sig känna igen ÄL om man bara får chansen :).

 2. Jag har med lite hemligheter just nu, och jag är inte heller gravid, men det är som du skriver. Konstigt nog är de det som alla tror :/

  1. Åh så spännande :D. Det är ju jättekul med hemlisar :). Ja märkligt :/. Att man inte skulle kunna ha annat för sig än att vara gravid :-o.

 3. Det är bara för att du är otroligt fin och väldigt bra. Härligt att ha den känslan. Det händer inte alltid att man har den men någon gång då och då 🙂 Trevlig helg

 4. Tycker absolut att man ska känna sig stark och fin, för det är ju precis vad man är! Och så härligt att du hade den känslan idag! Spännande det låter med det där hemliga… 😀

 5. Jag tycker att man ska få känna sig fin och vacker. Varför kanske så få tjejer gör det tror jag handlar mycket om självförtroende.

 6. Ah men eller hur .. jag kan tycka sånt är störande faktiskt. Bara för att man har nåt att berätta så Kan det ju faktiskt handla om annat än gravid, finns ju annat också liksom 😉

  Hoppas Du får en fin lördag<3

 7. Härligt att du kände dig både fin och bra, jag hoppas du kan göra det varje dag! Vi borde vara bättre på att erkänna att vi är nöja också!:D
  Men nu blev jag väldigt nyfiken, spännande med en hemlis!

  1. Åh ja det är kul att känna så ibland :). Visst är det, tjejer har ju också den rätten :).
   Åh det kommer att berättas så fort jag känner att tiden är inne 🙂

  1. Åh tack fina du :). Visst är det sjukt?! Så blir andra upprörda för sånt för man får inte det. Tycker alla borde få tycka om sig själva, håller med dig helt med självkärlek 😀

 8. Säger som igår du ÄR fin Alltid
  ja du kan ju tänka dej då man har svårt att bli gravid o all frågar konstant Inte ok .

  vet oxå som du att är man nere känner man sej som en sopsäck eller flodhäst ena dagen o fulast den andra så håller helt med dej
  men du är fin alltid kom ihåg det <3

  1. Åh tusen tack fina du <3.

   Ja usch tycker inte sånt är okej :(. Skulle aldrig fråga någon om gravid. Finns allt för många som kämpar med bebis :(.

 9. Det där med att folk tror man är gravid har jag oxå vart med om.

  Hade problem med magen i höstas och i och med det gick mitt levervärde upp. Jag avstod därför alkohol helt i jul och nyår då jag var fullständigt livrädd att levern var mer påverkad än den var. Nu berodde det på att mina gallvägar krampade kom dr på.
  Men fick frågan flera gånger om jag var gravid.

  Även när jag vart inlagd för magproblem togs graviditetstest ihop med andra urinprov. Tror det är standard vid buksmärtor. Men ändå… Känns lite fånigt om man vet att man nyss haft mens eller äl.

  1. Ja så trist ju :(. Ja håller med, tycker att man borde lyssna på personen. Om man vet när man har ÄL eller mens är det ju bara onödigt med graviditetstest ju 😮

 10. Märkligt… blir helt förvånad, allvarligt… inte kan man väl behöva att göra ett graviditetstest om man har ont i armen?

  Då jag hade väldans ont i magen gjordes ett grav.test trots jag hade haft mens dagarna innan, men tydligen gjordes det för att utesluta utomkvedshavandeskap.

  Jag tycker Du alltid är fin.

  1. Eller hur! Jag har varit med om helt befängda saker när det gäller det där med graviditetstest. Förstår inte varför allt skulle relatera till graviditet :-o.
   Åh det med det sista förstår jag, då är det ju viktigt också att kolla <3. Fick du svar på varför du hade så ont?

   Åh tack fina du <3

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

%d bloggare gillar detta: